Felhívások

Diákvállalkozások Tavaszi Vására és Versenye az Europarkban

Tartsatok Velünk az idei első JAM Diákvállalkozások Országos Tavaszi Vásárára és Versenyére, ahol 23 diákvállalkozás mutatja be vállalkozását és szakmai tudását.

Váunk minden érdeklődőt szeretettel Budapesten az Europarkban 2017.04.07 (pénteken) 12:00-17:00 között az első emeleten.

További információ: itt

2017-03-28


A JA Europe a Citi Alapítvánnyal együttműködésben már 30 éve támogatja az európai  fiatalok vállalkozói ismereteinek és készségeinek fejlesztését

A JA Europe a Citi Alapítvánnyal együttműködésben 19 európai országban dolgozik azért, hogy fejlessze a fiatalok vállalkozói ismeretit és pénzügyi kultúráját. A JA Europe és a Citi Alapítvány “Pathways to Progress” (Ösvények a fejlődéshez) nevet viselő kezdeményezése több, mint 48,000 fiatal (15-18 éves) életére lesz hatással a 2017-2018-as tanévben, a Diákvállalkozás programon és az ESPTM (ESP) viszgarendszeren keresztül

További információ: itt

2017-02-22


NN-JAM Árnyékprogram

Érdekel a nagyvállalatok világa? Szeretnél testközelből belelátni egy vezető munkájába? Fontolgatod, hogy egy multinacionális cégnél helyezkedsz el,  és szívesen megnéznéd, hogyan alkalmazható az iskolában elsajátított tudás a gyakorlatban? Szeretnéd, ha személyesen egy elhivatott szakembernek tehetnéd fel a kérdéseidet az álomszakmáddal kapcsolatban?

További információ: itt

2017-02-15

Legfrissebb híreink

Nagy sikert arattak a diákok a Shopmarkban

Az idei tavaszi vásárnak és versenynek a megújult Shopmark (volt Europark) adott helyett. A szakmai zsűri döntése alapján középiskolás kategóriában a  The Billow csapata nyert, akik gondolva a fiatal lányokra – olyan táskát találtak ki, amely egyik oldalát felfújva, párnává alakul, így többé nem jelent gondot a földre, lépcsőre ülés, hiszen a táskapárna, megvéd mindenféle kellemetlenségtől.

További információ: itt

2017-04-19


Film az NN - JAM Árnyéknapról

A márciusi NN - JAM Árnyéknapról készítettünk egy kisfilmet, amelyben a résztvevőktől hallhatjuk, miért érdemes részt venni ilyen rendezvényeken. Miért lehet hasznos egy egyetemi  hallgatónak és miben segítheti a nagyvállalatokat? Az NN Biztosítóval szervezett Árnyékprogram egy izgalmas,  új eleme idén az NN Group - pal való együttműködésünknek.

Köszönjük az NN önkénteseknek, hogy támogatták a fiatalok gyakorlati tapasztalatszerzését a munka világában!

A videó megtekintése: itt

További információ: itt

2017-04-19


NN - Árnyéknap

Március 30 - án hosszú előkészítést követően megvalósult a NN - JAM Árnyéknap. A jelentkező egyetemisták a felkínált 5 terület közül választhattak érdeklődésüknek megfelelően.

A program első lépéseként a fiatalok úgy érezhették magukat, mint új munkavállalók az NN Biztosítónál, hiszen lehetőségük volt részt venni egy általános bemutató a vállalat felépítéséről, kultúrájáról és működéséről. Majd jött a tapasztalati tanulás, hisz a résztvevők csatlakoztak mentoraikhoz és elkezdhették a választott terület alaposabb megismerését. Az izgalmas nap során voltak tárgyalások, bemutatók, filmkészítés így az idő gyorsan elszállt. Mindenki feltöltődve, tapasztalatokkal és élményekkel gazdagabban távozott.

További információ: itt

2017-04-03


Találkozás David Kostelancikkal az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivőjével

Március 23 - án Szegedre látogatott David Kostelancik ideiglenes ügyvivő,  akinek a nap folyamán bemutatkozott a Junior Achievement Magyarország Alapítvány is. A jó hangulatú beszélgetés során az ügyvivő úr megismerkedett a  JAM céljaival, tevékenységeivel, működésével és programjaival, majd ezt követően személyes történetek bemutatására is  lehetőség nyílt. Vendégünk volt Machánné Tatár Rita, a Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa valamint Kádár Hedvig , 6. osztályos tanuló. Ők arról számoltak be röviden, hogy az iskolában hogyan valósul meg a diákvállalkozás program és nekik személyesen miért jelent sokat a program.

Ezt követően szóhoz jutott az idősebb generáció, a JAM - Citi Diákvállalkozás Program tavalyi nyertes diákvállalkozásának az ügyvezető igazgatója Rácz Zoltán valamint  Gera Judit tanárnő osztották meg saját tapasztalataikat a beszélgetés során.

Nagyon örültünk, hogy a találkozóra csatlakozott hozzánk Hencz Éva, a Citi Magyarország média - és közösségi kapcsolatokért felelős ügyvezet igazgatója. A Citi Alapítvány, valamint a Citi Magyarország a Junior Achievement Magyarország legrégibb támogató partnere Magyarországon így lehetőség nyílt megbeszélni miért fontos mind a nagyvállalatok, mind az iskolák számára a
kapunyitás az oktatás és az üzleti szféra között.

Köszönjük minden kedves Résztvevőnek a találkozót!

2017-04-03


Változások az idei Tavaszi Vásár díjaiban

Korábban már jeleztük, hogy lesznek változások az idei Diákvállalkozások Tavaszi Vásárán és versenyén. Most lerántjuk a leplet, hogy miben. Idén az alábbi kategóriák nyerteseit keressük:

Középiskola:
* Legjobb marketing & sales
* Leginnovatívabb diákvállalkozás
* Környezeti fenntarthatóság díja
* Legjobb diákvállalkozás

Általános Iskola:
* Marketing & Sales
* Kiemelkedő együttműködés díja
* Legjobb diákvállalkozás

Idén is lesz:
* Közönség kedvence díj

További információ: itt

2017-03-29


A Sight meghódította Bécset is

Március 17-19. között került megrendezésre Bécsben a JA market Place Vienna nemzetközi diákvállalkozás vásár. A vásáron résztvevő  50 diákcég közül, 20 nemzetközi csapat árusíthatta termékeit, közöttük természetesen a JAM karácsonyi vásárának nyertese, a budapesti Sight Company. A pénteki érkezést követően a Sight kamerája már a tanári workshopon reflektorfénybe került, ahol bemutatásra került az ötletes termék, így alapozva meg a kellő figyelmet a másnapi vásárra.

Szombaton pedig már felgyorsultak az események: korai reggeli, utazás a helyszínre, standok berendezése, megnyító és már jöttek is a vásárlók. A helyszínválasztás ideális volt, hisz a Wien Mitte bevásárlóközpontban elhelyzkedésének köszönhetően rengeteg ember fordul meg.

A Sight standja esztétikus megjelenésének köszönhetően már messziről felkeltette a figyelmet, a Sight csapata pedig remek marketing és sales technikájának köszönhetően rendkívüli forgalmat bonyolított. Így utólag is gratulálunk a fiúknak: Huba Mátyásnak, Kárpáti Leventének, Angyal Mátyásnak  és mentoruknak Kovalcsik Tamásnak.

További információ: itt

2017-03-20


Társadalmi Innovációs Verseny roadshow Egerben

Az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium 11. évfolyamos tanulói fogadták Széplaki Sándort a Békési Produktív Szociális Szövetkezet alapító tagját a Társadalmi Innovációs Verseny legutóbbi roadshow állomásán. Széplaki Sándor a társadalmi vállalkozást bemutató előadást követően válaszolt a diákok kérdéseire, így megtudhattuk milyen fontos szerepe van az olyan kezdeményezéseknek, amelyeken keresztül munkahelyhez jutnak a hátrányos helyzetű emberek vidéken.

Tanulságos és gondolatébresztő előadás tanúi lehettünk. Ezt követően pedig a diákok lendültek akcióba és kidolgozták saját üzleti ötleteiket társadalmi problémák megoldására.

További információ: itt

2017-02-15

Tartalom átvétel

Galéria


Junior Achievement YouTube csatornája

Kiemelt Projektjeink

GNOP 5.3.1

Projektjeink

Naptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30