Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Program 2012-2013

Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Program 2012 - 2013

Citibank Roadshow -Szűcs Sándor Általános Iskola, Budapest

Végéhez érkezett a Citibank Roadshow

Április 30 - án elérkeztünk a roadshow utolsó állomásához. A budapesti Szűcs Sándor Általános Iskola 5. és 6. osztályos tanulói vettek részt a reggel nyolctól induló rendezvényen, ahol utolsó alkalommal vezettük le a különböző készségeket fejlesztő gazdasági játékokat. Horváth Zsuzsanna tanárnő nagyon sokat tett azért, hogy egy újabb hasznos, jó hangulatú napot tölthessünk a gyerekekkel.

Örömmel tapasztaltuk, hogy a programsorozat nagyon népszerű volt a kiválasztott intézmények diákjai között és reméljük, hogy sokan kaptak kedvet a gazdasági ismereteik bővítéséhez.

Köszönjük még egyszer a tanárok segítségét és a diákok részvételét.

További képek elérhetők: itt

Citibank Roadshow - Kecskeméti Református Általános Iskola és Gimnázium

Lassan a végéhez közeledik a Citibank Iskolatámogatási Roadshow , április 24 - én a hatodik állomáson Kecskeméten tettünk látogatást a Református Általános Iskolában és Gimnáziumban. A program során a vállalatok rekordmagasságú tornyokat építettek és nagy sikere volt a kommunikációs játékunknak is.

További képek elérhetők: itt

Citibank Roadshow - Széchenyi István Általános Iskola, Budakeszi

A program keretében kiválasztott iskolák egyike a Széchenyi István Általános Iskola Budakeszin, ahová április 23 - án látogattunk el. A gazdasági játékokat ez alkalommal az 5., 6. és 7. évfolyam tanulói próbálhatták ki.

További képek elérhetők: itt

Citibank Roadshow - Pécsi Református Kollégium GSzSzÁÓ Nagyharsányi Általános Iskolája

Elérkezett a Citibank Iskolatámogatási Program keretében rendezett roadshow a 4. állomásához a Nagyharsányi Általános Iskolában. Örömmel számolhatunk be róla, hogy egy újabb nagyon élvezetes napot tölthettünk a résztvevő diákokkal és tanárokkal. A gazdasági játékokból álló program során a partneriskola tanulóinak lehetősége volt ismereteket szerezni a kommunikáció, marketing, munkavállalás, önismeret, családi költségvetés és vállalkozás területeivel kapcsolatban. Köszönjük a szervező tanár Androsovics Valéria közreműködését.

 
További képek elérhetők: itt

Citibank Roadshow - Eötvös József Általános Iskola, Vásárosnamény

Április 11.-én Vásárosnaményban, az Eötvös József Általános Iskolában volt a Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Program 3. roadshow állomása.

További képek elérhetők: itt

Citibank Roadshow - Szent Efrém Görögkatolikus Általános Iskola, Debrecen

A Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Program keretében lehetőségünk volt a debreceni Szent Efrém Görögkatolikus Általános Iskolában egy napot eltölteni a diákokkal. A programon résztvevő diákok játékos keretek között ismerkedhettek meg a családi költségvetés, a vállalkozás és munkavállalás fogalmával.

További képek elérhetők: itt

Citibank Roadshow - Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola, Szeged

Április 4. - én, csütörtökön megkezdődött a Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Program keretében szervezett roadshow. Az első állomás a szegedi Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola volt.

A diákok 6 különböző állomáson haladtak végig a nap folyamán. Többek között gazdasági, marketing, pénzügy, kommunikáció és önismereti témára épülő feladatok vártak rájuk.

A programról további információ olvasható: a délmagyar.hu oldalon.

További képek elérhetők: itt


Citibank rajzpályázat

A Junior Achievement Magyarország a Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Program keretében rajzpályázatot hirdetett általános iskolások között "Pénzügyek, ahogy én látom" témakörben.

Az ország több iskolájából is érkeztek be pályázatok.

A beérkezett rajzok megtekinthetőek: ittCitibank Roadshow

Március 26 - án végre megkezdődik a 2012 - 2013 - a Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Program keretében szervezett roadshow. A  rendezvénysorozat során országszerte hét helyszínen szervezünk egynapos játékos pénzügyi - gazdasági programokat az idei év tavaszán, azaz 2013. március - április hónapjaiban.

A program keretében a Junior Achievement Magyarország Alapítvány munkatársai települnek ki az iskolákba egy tanítási nap erejéig, ahol a résztvevő iskolák diákjainak lehetősége nyílik gazdasági - pénzügyi játékokban való részvételre. Az interaktív napok célja, hogy lehetőséget adjunk a diákoknak a megszerzett tudásuk kipróbálására illetve új ismeretek elsajátítására.

A játékos programnapok az alábbi napokon és helyszíneken kerülnek megrendezésre:

2013.03.26. (kedd) Széchenyi István Általános Iskola, Budakeszi

2013.03.27. (szerda) Lemhényi Dezső Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Budapest

2013.04.04.(csütörtök) SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola, Szeged

2013.04.10.(szerda) Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Debrecen

2013.04. 11. 
(csütörtök) Eötvös József Általános Iskola, Vásárosnamény

2013.04.17.(szerda) Pécsi Református Kollégium GSzSzÁÓ Nagyharsányi Általános Iskola, Nagyharsány

2013.04.24. (szerda) Kecskeméti Református Általános Iskola, Kecskemét

 

A Junior Achievement Magyarország Alapítvány rajzpályázatot hirdet  - „Pénzügyek, ahogy én látom” címmel  

A Citibank Pénzügyi Oktatási  Iskolatámogatási Programban résztvevő diákok számára.

Várunk minden olyan alkotást, melyek az alábbi témakörök köré épülnek:

  • Vállalkozás,
  • Vásárlás,
  • Bankok,
  • Karrier, 
  • Spórolás, 
  • Családi
    Munkamegosztás

A pályamunkák hátoldalára kérjük ráírni a  mű címét, az alkotó nevét, korát, iskolája nevét, osztályát .

A rajzok mérete A/4-es lehet, bármilyen papíron alkalmazható
technikával készülhetnek.

Beküldési határidő: 2013. március 22.

Cím: Junior Achievement Magyarország

         Szeged, 6722, Petőfi Sándor sgt. 12.

A nyertes rajzok (1-3. helyezett) jutalomban, oklevélben részesülnek, a beérkezett alkotásokat kiállítjuk a program részét képező tavaszi gazdasági napok állomásain.

A pályamunkákat kizárólag a csatolt Szülői nyilatkozat egy megfelelően kitöltött és aláírt példányával együtt áll módunkban befogadni és érvényes pályázatnak tekinteni.

Szülői nyilatkozat: itt

Bővebb információ: itt

Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási program tanárképzés

 

Megkezdődtek a Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Program keretében a résztvevő iskolák által delegált pedagógusok továbbképzése. A tréningek két helyszínen is zajlanak, egyik Szegeden a Junior Achievement Magyarország által üzemeltett SPÁJZ Ifjúsági Házban a másik pedig Velencén a Juventus Hotelben.

 Az akkreditált továbbképzés során általános - és középiskolai tanárok gazdasági ismereteinek bővítését, és vállalkozói képességeinek fejlesztését tűztük ki célul.

Fontosnak tartjuk, hogy a résztvevőkben kialakítsuk azt a vállalkozói szemléletet, amely lehetővé teszi, hogy munkájuk során a tanulók vállalkozó kompetenciáját kialakítsák, és fejlesszék.

A képzésben részt vevő pedagógusok a szükséges elméleti ismeretek mellett olyan módszereket gyakorolnak, melyek lehetővé teszik számukra a vállalkozási és gazdasági ismeretek élményszerű oktatását.

„Mindenképpen részt akartam venni a tréningen, mert úgy gondolom, hogy a gazdasági ismeretek átadását és a gazdasági szemlélet kialakítását már kiskorban el kell kezdeni. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek ne csak alkalmazók legyenek, hanem alkotók is. Nagyon jól éreztem magam, rengeteg olyan gazdasági fogalommal találkoztam, amelyeket nem használunk a mindennapokban, de elengedhetetlenek a folyamatok megértéséhez” - fogalmaz Dr. Somlai Tiborné, az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola tanára.

A képzések lezárását követően pedig megkezdődik a gazdasági oktatás a diákok számára is.

 


További 8 ezer kisdiák vesz részt

az idei Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási
Programban

 A program a Citi Alapítvány 85 ezer dolláros adományával folytatódik

 

Budapest. Országszerte további 8 ezer felső tagozatos diák tanulhat a korszerű oktatóanyagokból abban a 26 általános iskolában, amely részt vesz az idei Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Programban, amely a Citibank Magyarország és a Junior Achievement Magyarország (JAM) Alapítvány közös pénzügyi és gazdasági képességfejlesztő programja. Az idei 85 ezer dolláros adománnyal együtt a Citi Alapítvány 2001 óta eddig összesen 1,3 millió dollárral támogatta ezt a programot Magyarországon, így 362 iskolában több mint 146 ezer kisdiák tanulhat a modern pénzügyi-gazdasági tananyagokból.

A képzési programmal a Citibank Magyarország hozzá kíván járulni a 10-14 éves tanulók pénzügyi és gazdasági alapismereteinek, valamint pénzkezelési készségeinek fejlesztéséhez. E célból a programhoz csatlakozó iskolák számára korszerű technológián alapuló, innovatív oktatási stratégiákat és tananyagokat tesznek elérhetővé a képzés támogatására.

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „A JAM-mel közösen kidolgozott tananyagaink a családi költségvetés, a bevételek és költségek, a hitelek és kockázatok, a megtakarítások és befektetések, a kínálat és szükségletek, a piac és verseny koncepcióival ismertetik meg a kisdiákokat az életkoruknak megfelelő szintű, érdekes és interaktív játékokon keresztül. Biztosak vagyunk abban, hogy azok a tanulók, akiknél már ilyen fiatal korban megkezdjük a felelősségteljes pénzügyi magatartás és gondolkodásmód kialakítását, a későbbiekben is sokkal tudatosabban fogják kezelni és tervezni saját pénzügyeiket.”

Az oktatási csomag a nyomtatott tananyagok mellett az 5–8. osztályos tanulók igényeihez igazított pénzügyi-gazdasági, gyakorló és oktató DVD-ket is tartalmaz, amelyeket a Junior Achievement Amerikában kifejlesztett és a magyarországi viszonyokra adaptált tananyagai alapján készítettek el. A szoftverek futtatására az oktatócsomag részeként egy korszerű laptopot és egy projektort kap minden intézmény. Emellett folyamatos mentori munka is támogatja az iskolákat a program sikeres megvalósításában, a diákok pedig egy játékos vetélkedő keretében mérhetik össze tudásukat a tanév végén.

Gergely Orsolya, a JAM ügyvezető igazgatója elmondta: „Nagyon örülünk, hogy a Citibankkal együttműködve folytathatjuk ezt a sikeres programot. A diákok talán most még nem is tudják felmérni: nem csupán egyszeri ajándékot kaptak, hanem sokkal inkább lehetőséget arra, hogy olyan ismereteket és készségeket sajátíthassanak el például a tudatos pénzkezelés, döntéshozatal, a problémamegoldás, a csapatmunka vagy a tárgyalás terén, amelyek a későbbi sikereik alapjai lehetnek. Az elmúlt több mint tíz évben a programhoz csatlakozott intézmények tanulói eredményesen használják a megszerzett Életre való tudást, ahogyan ezt a szülői és tanári visszajelzések is igazolják.”

 ###

 A Citibank Magyarországról 

A Citibank Magyarország több mint 25 éve áll az innováció élén a hazai bankpiacon, napjainkban pedig egyedülálló globális bankként szolgálja ki nagyvállalati, kkv- és lakossági ügyfeleit Magyarországon. Világszínvonalú, innovatív termékei és szolgáltatásai közé tartoznak a globális tranzakciós szolgáltatások, a letétkezelés, a vállalati és befektetési banki szolgáltatások, a vállalati hitelek és treasury szolgáltatások, a számlavezetési és befektetési szolgáltatások, a hitelkártyák, a biztosítások és a személyi hitelek. A Citigold üzletágban magasan képzett személyi bankárok nyújtanak privátbanki szolgáltatásokat az erős pénzügyi háttérrel rendelkező ügyfelek számára. A Citibank többcsatornás értékesítési hálózata bankfiókokból, a Citibank Online internetes banki szolgáltatásból, a 24 órás CitiPhone telefonos ügyfélszolgálatból, valamint az üzletkötőkből áll.

A Citiről

A Citi vezető globális bankként körülbelül 200 millió lakossági, vállalati, állami és intézményi ügyfelet szolgál ki világszerte több mint 160 országban és közigazgatási területen. A Citi a pénzügyi termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja ügyfelei számára, beleértve a lakossági banki szolgáltatásokat, a hiteleket, a vállalati és a befektetési szolgáltatásokat, az értékpapír-kereskedelmet, illetve a tranzakciós szolgáltatásokat és a vagyonkezelést.

A Citi Alapítványról

A Citi Alapítvány világszerte elkötelezetten támogatja a hátrányos helyzetű egyének és családok gazdasági lehetőségeinek bővítését, illetve a pénzügyi eszközökhöz való hozzáférésüket, hogy segítséget nyújtson életszínvonaluk növeléséhez. A Citi Alapítvány globális támogatási stratégiájában kiemelkedő szerepet kap a mikrofinanszírozás, a vállalkozásfejlesztés, a fiatalok oktatása és önfenntartásra való felkészítése, a pénzügyi oktatás és képzés, valamint a pénzügyi eszközökhöz való hozzáférés biztosítása. A Citi Alapítvány a mikrofinanszírozás, valamint a vállalkozásfejlesztés területén működő partnereivel együtt támogatja a környezetvédelmi programok és innovációk megvalósítását.

További információ a www.citifoundation.com címen található.

A Junior Achievement Magyarországról

A Junior Achievement Magyarország (JAM) a Junior Achievement Worldwide tagja, 1993 óta működik Magyarországon. Jelenleg az ország 190 településén több mint 40 ezer diák vesz részt az általuk szervezett és fejlesztett huszonkét gazdasági program valamelyikében. A JAM küldetése, hogy az üzleti élet szereplőivel együttműködve olyan programokat kínáljon a tanulóknak, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy megismerkedjenek a vállalkozások világával, az üzleti élet alapjaival. Az alapítvány munkatársai bíznak abban, hogy a programokon részt vevő tanulók az üzleti közösség felelős tagjaivá válnak a jövőben.

További információ: http://www.ejam.hu/

Tanárképzés, a Citibank segítségével a jövő diákvállalkozóiért


Újabb mérföldkövéhez érkezett a Citibank támogatásával megvalósuló Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Program. Az idei projektben résztvevő 26 általános iskola tanárainak két helyszínen biztosítjuk az akkreditált képzésünket pedagógusok számára, Velencén Hotel Juventusban illetve Szegeden SPÁJZ Ifjúsági Házban. A találkozó célja, hogy megismerkedjenek a Junior Achievement Magyarország által  mentorált pénzügyi, gazdasági, vállalkozási programokkal.

 Az 2×2 napos akkreditált tanárképzés időpontja 2013. február 8-9. és 2013. március 1- 2., valamint 2013. február 1-2. és 2013. február 22-23. A képzés keretében a résztvevők számára átadásra kerülnek a JAM aktuális tananyagai, valamint bemutatásra kerülnek azok a programok, módszerek, amelyek által a pénzügyi, gazdasági, vállalkozási ismeretek könnyedén, játékosan adható át a fiatalok számára.

 A képzés célja, hogy a képzésben résztvevők a szükséges elméleti ismeretek mellett elsősorban olyan módszereket gyakoroljanak be, amelyek lehetővé teszi számukra a pénzügyi és gazdálkodási ismeretek élményszerű oktatását. A képzésben résztvevők ismerjék meg mindazokat a korszerű anyagokat, programokat és módszereket – személyes élményt szerezve, amelyek a mai pénzügyi, gazdálkodási ismeretek oktatása és fejlesztése kapcsán kifejlesztésre kerültek. 

A képzésről:

 Képzési tájékoztató letölthető: itt

Tanárképzés: Vállalkozói kompetenciák fejlesztése a közoktatásban: bővebb információ

Tanárképzés: jelentkezési lap letölthető: Velence

                                                           Szeged

 

Az országos sajtószolgálat közleménye: itt olvasható

 

A 2012/2013-as program során támogatott intézmények:

1. Könyves Kálmán Gimnázium előkészítő osztályai, Budapest

2. Zrínyi Miklós Általános Iskola, Budapest

3. Károly Róbert Általános Iskola, Budapest

4. II Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Tibolddaróc

5. Eötvös József Általános Iskola Vásárosnamény, Vásárosnamény

6. Lemhényi  Dezső Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Budapest

7. Bajza József Általános Iskola, Budapest

8. Széchényi István Általános Iskola, Budakeszi

9. Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola, Budaörs

10. Szűcs Sándor Általános Iskola, Budapest

11. Gönczy Pál Általános Iskola, Debrecen

12. Salgótarjáni Központi Általános Iskola és Diákotthon Dornyay Béla Tagiskola, Salgótarján

13. Petőfi Sándor Általános Iskola, Gödöllő

14. Körzeti Általános Iskola Dunaszeg, Dunaszeg

15. Kecskeméti Református Általános Iskola, Kecskemét

16. Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Óvoda, Miskolc

17.Közös Fenntartású Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészetoktatás és Könyvtár Tornyospálca,Tornyospálca

18. Pécsi Református Kollégium GSzSzÁÓ Nagyharsányi Általános Iskolája, Nagyharsány

19. Cs.K.E.A.O.I. Szent László Általános Iskola, Csanytelek

20. Bakonycsernyei Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Bakonycsernye

21. József Attila Általános Iskola, Martfű

22. Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Zalaegerszeg

23. Német Nemzetiségi Általános Alapfokú Művészeti Iskola, Pilisborosjenő

24. Vadaskert Általános Iskola, Budapest

25. Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény,Debrecen

26. SZTE Ságvári Endre gyakorló Általános Iskola, Szeged

  

További képek: a facebookon

 

A megjelent hírekből: 

 Pénzügyi és gazdasági képességfejlesztő program a Szirmai Refiben - forrás: Tiszáninneni Református Egyházkerület - 2012.01.07

Közös Fenntartású Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészetoktatás és Könyvtár, Tornyospálca részt vett a 2012/2013.évi országos Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási programban - forrás: Közös Fenntartású Általános Iskola,Óvoda - 2013.01.07