GE- JAM Innovációs Tábor

GE - JAM Innovációs Tábor

 

 

                                   

GE-JAM Innovációs Tábor középiskolásoknak

Új közös programmal zárta a tanévet a GE Hungary és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány június 10 - én Budapesten. A GE - JAM Innovációs Tábor egy kifejezetten középiskolásoknak szóló, intenzív, egész napos program, ahol a diákok a GE önkénteseivel együtt dolgozva fejlesztették ki saját üzleti megoldásaikat. A nap kiindulópontja egy valós vállalati probléma volt, így a közös munka is kifejezetten gyakorlatias jellegű volt a résztvevők számára. A megoldások kidolgozása során szempont volt a célcsoport meghatározása, a pénzügyi megvalósíthatóság, a marketing, a szükségletek kielégítése és természetesen az innováció. Ezt követően pedig a szakmai zsűri előtt a csapatoknak rövid prezentáció formájában elő is kellett adniuk az ötleteiket.

A diákok számára izgalmas feladat volt az iskola falain túl, egy teljesen új környezetben, csapatokban dolgozni és vállalati szakemberekkel megbeszélni elgondolásaikat. Rendkívül motivált, ötletes és együttműködő fiatalok kóstoltak bele ebbe az új élménybe így lehetőségük volt belelátni az üzleti életbe. Ugyanakkor a vállalati önkéntesek számára is érdekes kiruccanás volt megismerkedni a mai fiatalok elgondolásaival, ötleteivel és együtt dolgozni velük.

Mind a General Electric, mind a Junior Achievement elkötelezett  a fiatalok tehetséggondozása iránt, olyan programok mellé áll melyek segítik a következő generációk szakmai és személyi fejlődését, így várhatóan a következő tanévben újra lesz lehetőség a közös munkára.

A nap során kitartóan dolgozó fiatalok közül a nyertes csapatok értékes ajándékokat kaptak. Az első helyezett csapat minden tagja egy egy tabletet vihetett haza emlékül.

Köszönjük a tanároknak, diákoknak a részvételt a GE önkénteseinek pedig a közreműködésüket, hiszen nélkülük ez a program nem jöhetett volna létre. 

Budapest, 2016. június 10.

Idén Magyarországon is megrendezésre kerül a sikeres JA program az Innovációs Tábor középiskolások számára. Az egész napos rendhagyó programban a GE Hungary önkéntesei segítik a  fiatalokat innovatív ötleteik fejlesztésében.

A kezdeményezés célja, hogy a fiatalok gyakorlati problémák megoldásán keresztül fejlesszék kreativitásukat, vállalkozói kompetenciáikat és együtt dolgozhassanak a GE szakembereivel.

Amit kínálunk:

• Innovatív tanulási környezet (egész napos program GE önkénteseivel és diákokkal)

• Kapcsolatépítés az üzleti szféra szereplőivel.

• STEM készségek fejlesztése

• Diákoknak lehetőség egy színvonalas, intenzív programban való részvételre

• Gyakorlati tapasztalatok szerzése

• Iskolában tanultak alkalmazása a valós üzleti életben

• Vállalkozói kompetenciák fejlesztése: csapatmunka, kreativitás, döntéshozatal, szóbeli és írásbeli kommunikáció, innováció és kritikus gondolkodás

• értékes díjak a nyertes csapat tagjainak

Amit kérünk:

• Felhívás eljuttatása a diákokhoz, segítség a résztvevők toborzásában.

• Kapcsolattartás a JAM munkatársával, segítség az iskolai koordinációban

 

Az Innovációs Táborról röviden:

Az Innovációs Tábor egy nagyon intenzív program, ahol a résztvevő diákoknak egy napjuk van arra, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel, ismeretekkel és forrásokból javasoljanak megoldást az adott kihívásra. Első lépésként csapatépítő játékokat játszanak, hogy oldjuk a kezdeti feszültséget és a kreatív gondolkodásra hangoljuk őket. Majd a helyszínen megismerik a GE által megfogalmazott gyakorlati problémát, amelyet 6 - 8 fős csoportokba rendeződve kell, hogy megoldjanak.

A csapatok munkáját vállalati önkéntesek segítik, a program lezárásaképpen a csapatok prezentálják munkájukat a szakmai zsűrinek és ők értékelik azokat. A verseny során a Junior Achievement Magyarország csapata szoros együttműködésben dolgozik a tanárokkal, diákokkal és a GE vállalati önkénteseivel, szakembereivel.

A General  Electric elkötelezett a fiatalok tehetséggondozásának támogatásában. Programjaik részeként olyan ügyek mellé állnak, amelyek segítik a következő generációk személyi és szakmai fejlődését.

Innovációs Tábor időpontja: 2016. június 10.

Helyszín: Budapest (még egyeztetés alatt)

Célcsoport: budapesti és a budapesti agglomerációba tartozó középiskolák tanulói (9-11.
évfolyam)

Létszám: 100 fő (diák), az első 100 fő jelentkezését tudjuk fogadni

Jelentkezés menete: kitöltött jelentkezési lapot beküldeni a program koordinátorának

Jelentkezési határidő: 2016. április 15.

 

Program hazai koordinátora:

Kovács Ildikó

e-mail:kovacs.ildiko@ejam.hu

tel.: +36-30-996-0359

Ha bármilyen további kérdése van, forduljon bizalommal a program hazai koordinátorához.