Leaders for a Day

A ma diákjai, a jövő vállalkozói

2015. október 14.

Magyarország is csatlakozott a nemzetközi „Leaders - for - a - Day” fiatalok pályaorientációs árnyékprogramjához idén ősszel. A program célja, hogy a fiatalok inspirációt kapjanak a vállalkozói életformára, mint lehetséges karrierlehetőségre.

Az Európa szerte egyidőben megvalósuló program hazai eseménye a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Junior Achievement Magyarország együttműködésben valósult meg.

A program célja, hogy a fiatalok inspirációt kapjanak a vállalkozói életformára.

Fotó: Eisenmann József/NGM

A „Leaders - for - a - Day” fiatalok pályaorientációs árnyékprogramját a brüsszeli JA Europe égisze alatt Európa szerte egyidőben rendezik meg. A rendezvény során középiskolás diákok egy napra egy cégvezetőhöz látogathatnak el, hogy betekintsenek a vezető mindennapi munkájába. A program célja, hogy a fiatalok gyakorlati tapasztalatot szerezzenek a vállalkozói világból és ezáltal inspirációt kapjanak a vállalkozói életformára, mint lehetséges karrierlehetőségről.

A Junior Achievement Magyarország felkérésére csatlakozott a Nemzetgazdasági Minisztérium a kezdeményezéshez, és vállalta, hogy nemcsak a házigazdája, de aktív résztvevője is lesz a programnak. Lenner Áron Márk a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára, vezetőként is részt vesz a programban, és diák kísérője számára mesél munkájáról.

A helyettes államtitkár megnyitójában hangsúlyozta: Fontos a vállalkozói jó példa. A Nemzetgazdasági Minisztérium már eddig is részt vállalt a pozitív példák felkutatásában és bemutatásában. Ezek közé tartozik például, hogy Varga Mihály Miniszter úr kezdeményezésére havonta egy - egy hazai beruházó, kis - és közepes vállalkozó és induló vállalkozás teljesítményét díjjal ismeri el. És ebben a példamutatásban teremt újabb hangsúlyt az, hogy a minisztérium a mostani programban szerepet vállalt.

A fiatalok betekintést nyernek akár jövőbeni munkájukba

Fotó: Eisenmann József/NGM

„A résztvevő diákoknak és vezetőknek nemcsak elismerés részesei lenni a magyarországi programnak, de mindkét fél számos tapasztalattal lehet gazdagabb a nap során. A fiatalok betekintést nyernek akár jövőbeni munkájukba, a vezetők pedig a fiatalok nyílt és őszinte kérdéseiből meríthetnek inspirációt hétköznapjaikhoz.” – mondta el M. Gergely Orsolya a Junior Achievement Magyarország ügyvezető igazgatója.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Partnereink és a Leader - ek:

dr. Lenner Áron Márk - Nemzetgazdasági Minisztérium

Kelemen Gábor – Nemzetgazdasági Minisztérium

Bíró Albert – Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács

dr. Palásti Károly – GALVÁNPLASTIK Műanyag galvanizáló, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

dr. Lehóczky Zoltán – Gránit Bank Zrt. és Magyar Bankszövetség

Nagy András – Privátbankár.hu Kft.

dr. Radványi Bálint – REGINET Nyugat - Dunántúli Tanácsadó Kft.

Bazsó Péter és Kovács László - KoBa Games Kft.

Balogh Ildikó – Biztosítási Oktatási Intézet Fejlesztési Alapítvány

 

A részt vevő fiatalok:

Balló Tamás - Budapesti Műszaki Egyetem

Balogh Dániel - Alternatív Közgazdasági Gimnázium

Csereklye Anna - Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskola

Jakab Szabolcs - Pestszentlőrinci Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola

Kalmár Nikoletta - Zrínyi Miklós Gimnázium

Kisfaludy Tamás - Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskola

Monostori Alexandra - Pestszentlőrinci Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola

Toldi - Tóth Bence - Miskolci Egyetem

Tóth Ádám - Miskolci Egyetem

 

Köszönjük partnereinknek a program iránti nyitottságukat és csatlakozásukat, a vezetőknek az útmutatást a felnövekvő generáció képviselőinek.

A program sikeres megvalósításában szakértő támogatását köszönjük Kormos Beátának a Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársának.