SmartUp Challenge

SmartUp Challenge


2015. augusztus

Smartup International Summer School

A bukaresti verseny képekben:

   
     

A SmartUp International Summer School beszámolója letölthető angol nyelven: itt

További fényképek: itt

SMART Up Challenge

A SMART Up Challenge program végső állomásaként 2015. augusztus 4. és 9. között megrendezett Bukaresti Nyári Egyetemen 10 magyar fiatal vehetett részt. A nemzetközi program célja egy jól kidolgozott üzleti ötlet létrehozása volt, ahol a fő szerepet a vállalkozói kompetenciák mellett a prezentációs készségek, a marketingötletek és az innováció kapták. A programra delegált magyar diákok mellett Románia, Bulgária és Szlovákia legjobbjai fejleszthették tudásukat a Citi Foundation támogatásával.

Gratulálunk a magyar csapatnak! Büszkék vagyunk Rátok!

2014. december 10.

Lejárt a Citi SMARTUP Challenge verseny jelentkezési határideje, megérkeztek az üzleti ötletek és tervek. Ezúton köszönjük minden érdeklődőnek a munkáját és bízunk benne, hogy sok izgalmas vállalkozás ötlete fogja kiforrni magát a program során .

Az elkövetkező hetekben a beküldött  ötletek kerülnek elbírására és januártól indul a program újabb fázisa.

2015. január 5 - én értesítünk minden jelentkezőt a programmal kapcsolatos további részletekről. Addig is minden kedves érdeklődőnek kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!

 

Pályázat 18 - 26 éves fiatalok részére

A SmartUp Challenge diákok és fiatalok vállalkozói és innovációs készségeinek fejlesztését célzó gyakorlatorientált tréningprogram és verseny a Citi Magyarország és a Junior Achievement Magyarország együttműködésében, a Citi Alapítvány támogatásával.

A program célja:

A SmartUp Challenge névre keresztelt angol nyelvű, gyakorlatorientált tréningprogram és verseny célkitűzése, hogy a régió négy országában – Magyarországon, Romániában, Bulgáriában és Szlovákiában – összesen mintegy ezer fiatal készségeit és kompetenciáit fejlesszük, amelyek révén bővülnek munkaerő - piaci érvényesülésük lehetőségei, illetve képessé válnak új munkahelyek létrehozására önmaguk és mások számára.

Az egyéves program 2014 novembere és 2015 augusztusa között valósul meg.

Amit nyújtunk a program résztvevőinek Magyarországon:

- egyének vagy 2 - 5 fős csapatok jelentkezhetnek a programba 2014. december 8 - ig a www.smartupchallenge.org weboldalon egy olyan innovatív üzleti ötlettel, amely új munkahelyek létrehozását célozza (kb. 300 szóban összefoglalva)

- Az 50 legerősebb pályázó részt vesz a 2015 áprilisáig tartó nemzeti innovációs kihívás versenyprogramban: ennek keretében három interaktív workshop (erőforrás menedzsment, marketing és prezentáció témában), online tananyagok és üzleti mentorok támogatása révén továbbfejleszthetik üzleti ötletüket. A workshopok budapesti helyszínen kerülnek megrendezésre.

- A program végén a legjobb üzleti terveket bemutató tíz fiatal részt vehet egy ötnapos nemzetközi nyári egyetemen Bukarestben, 2015 augusztusában. Minden költséget a program fedez.

- A részt vevő fiatalok tagjai lesznek egy egymást támogató nemzetközi hálózatnak.


A pályázók köre:

A felhívásra 18 - 26 éves fiatalok jelentkezését várjuk.

A jelentkezés benyújtásának módja és határideje:

A program weboldalán, a www.smartupchallenge.org címen lehet regisztrálni a programra (JOIN US - menüpontra kattintva a megjelenő űrlap kitöltésével.

Megválaszolandó kérdések (rövid, lényegre törő válaszok angolul): 

• Write a short description of your idea.

• What do you propose to offer on the market to generate income for providing workplaces for young people? Will this be your own business or a new product/service/event developed in an existing organization?

• Write a short description of your market.

• Who will be your customers/beneficiaries? What are their most important needs?

• How will you promote your product or service? How will your customers find out about you? How will they get more information?

• Tell us more about the workplaces that your proposal will create. How many workplaces? What skills will they require? What development opportunities will they provide.

• Tell us more about the resources your proposal would require.

What resources does your idea require? What steps would you
take to secure them in order to launch your project?


A jelentkezés határideje: 2014. december 8.

A pályázatok elbírálásának módja:

A pályázatok elbírálásában, illetve a továbbjutók kiválasztásában a Junior Achievement Magyarország Alapítvány és a Citi Magyarország munkatársai közösen vesznek részt.

Az elbírálás főbb szempontjai: az üzleti ötlet megvalósíthatósága, az üzleti modell funkcionalitása, csapatmunka, motivációs szint, a csapat erőforrásai az ötlet megvalósítására, angol nyelvtudás.

További információért illetve bővebb felvilágosításért kérjük, forduljon Kovács Ildikóhoz, a program koordinátorához az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: 06-30-996-0359

E-mail: kovacs.ildiko@ejam.hu