Felhívások

Vállalkozó szellemú oktatásért - Nyitókonferencia

2017. december 12 - én rendezzük meg a Vállalkozói Szellemű Oktatásért HUB magyarországi nyitókonferenciáját. A kezdeményezés a nemzetközi European Entrepreneurship Education HUB keretén belül indult el az idén Magyarországon. A hosszútávú projekt során célunk egy olyan magyarországi HUB létrehozása, amelyek a vállalkozói szellemű oktatásban érdekelt felek gyűjtőpontja lesz, legyen szó a minisztériumokról, vállalati szféráról, pedagógusokról, tudományos életről, felsőoktatásról, kereskedelmi és iparkamaráról vagy egyéni szakértőkről.

További információ: itt

2017-11-29


Sikerrel zárult az EIT és a JAM közös programja

Teltházas előadások az ország több pontján

Ősszel 3 helyen és 3 alkalommal valósult meg az Európai Inovációs és Technológiai Intézet és a JAM közös programja. A szakmai előadássorozat célja, hogy női vállalkozókat és vezetőket mutasson be, akik saját karriertörténetüket mesélik el a 12-18 éves diáklányoknak. A program 3 helyszínen Szegeden, Debrecenben és Budapesten került megrendezésre, mindenütt teltházas előadásokkal.

További információ: itt

2017.11.21


 

Why Europe Matters

Kérdőív 16 és 25 közötti fiataloknak

Miért fontos nekünk Európa? kezdeményezés hazai megvalósítása során a  JA Magyarország együttműködik a Nestlé Hungaria Kft - vel valamint a MOLGroup Magyar Olaj - és Gázipari Nyrt - vel

Egy kampány, ami egyrészt egy széles körű, 10.000 fős európai felmérés, másrészt pedig Innovációs Workshopok, amelyek segítségével hangot adunk a 16 - 25 éves fiatalok gondolatainak az Európai Unióról, az oktatásukról, foglalkoztatásukról és elvárásaikról a jövővel kapcsolatosan.

További információ: itt

2017-09-25


Junior Achievement Magyarország - Arconic - Köfém Kft. Program 2017

„Inventing the future of transportation”

A program célja: Motiválja a 15 - 18 éveseket a STEM készségek fejlesztésére (matematika, természettudományok, mérnöki, műszaki ismeretek, valamint informatika). Felfedezzék, hogy milyen módon hasznosíthatják készségeiket a munkaerőpiacon, hogy leküzdjék a holnap problémáit.

További információ: itt

2017-09-25


Társadalmi Innovációs Verseny

Középiskolásoknak

Az immár harmadik éve futó nemzetközi verseny célja, hogy a diákok gyakorlati példákon keresztül ismerkedjenek meg a társadalmi vállalkozás, innováció fogalmával, majd saját ötletüket fejlesztve segítsünk nekik úttörőkké válni a társadalmi problémák leküzdésében.

A hazai versenyhez az NN Biztosító csatlakozik szakmai támogatóként.

További információ: itt

2017-09-25


Női vállalkozók és vezetők

Az erő benned van!

A workshop sorozat célja, hogy a 12 - 18 éves lányok olyan sikeres női vállalkozókkal és vezetőkkel ismerkedhessenek meg, akik inspirálhatják őket saját vágyaik és terveik megvalósítására. A személyes kapcsolat, a lehetőség a kérdések felvetésére mind olyan plusz, amelyeken keresztül új impulzusokat, lendületet tudunk nyújtani a fiatal lányoknak.

További információ az előadókról és a helyszínekről: itt

2017-09-25


JAM - Citi Diákvállalkozás Program

Idén is elstartol a JAM - Citi Diákvállalkozás programja. Új honlappal, innovatív szakmai tananyaggal és egy 3 napos őszi konferenciával várjuk az idén csatlakozó diákokat és pedagógusokat.

Az új honlap: www.diakvallalkozasok.hu

További információ a programról: itt

2017-09-25 


Megújul a Diákvállalkozás program

Új honlappal, új szakmai segédanyaggal és egy háromnapos szakmai konferenciával bővűl ki az idei diákvállalkozás program.

Új honlap: www.diakvallalkozasok.hu

2017-09-08


 

A THE BILLOW CSAPATA MEGHÓDÍTOTTA BRÜSSZELT IS

A 2017-es Company Of The Year Competition idén Brüsszelben került megrendezésre. A három napos rendezvény idén is hatalmas élmény volt a fiatalok és a vendégek számára  s.

Magyarországot a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium diáklányai, a The Billow képviselte, akik megnyerték a korábban megrendezésre kerülő hazai  versenyt.

A lánycsapat nagyon ügyesen vette a nemzetközi verseny akadályait és helyt álltak a feladatokon.

Köszönjük a csapat tagjainak, Bődey Katának, Coen Hannának, Morvai Kincsőnek, Náderi Annának, Lakatos Anitának a lelkiismeretes munkájukat
illetve köszönjük Kepecs Judit tanárnőnek, hogy elkísérte a csapatot.

2017.07.19


Diákvállalkozások Tavaszi Vására és Versenye az Europarkban

Tartsatok Velünk az idei első JAM Diákvállalkozások Országos Tavaszi Vásárára és Versenyére, ahol 23 diákvállalkozás mutatja be vállalkozását és szakmai tudását.

Váunk minden érdeklődőt szeretettel Budapesten az Europarkban 2017.04.07 (pénteken) 12:00-17:00 között az első emeleten.

További információ: itt

2017-03-28


A JA Europe a Citi Alapítvánnyal együttműködésben már 30 éve támogatja az európai  fiatalok vállalkozói ismereteinek és készségeinek fejlesztését

A JA Europe a Citi Alapítvánnyal együttműködésben 19 európai országban dolgozik azért, hogy fejlessze a fiatalok vállalkozói ismeretit és pénzügyi kultúráját. A JA Europe és a Citi Alapítvány “Pathways to Progress” (Ösvények a fejlődéshez) nevet viselő kezdeményezése több, mint 48,000 fiatal (15-18 éves) életére lesz hatással a 2017-2018-as tanévben, a Diákvállalkozás programon és az ESPTM (ESP) viszgarendszeren keresztül

További információ: itt

2017-02-22


NN-JAM Árnyékprogram

Érdekel a nagyvállalatok világa? Szeretnél testközelből belelátni egy vezető munkájába? Fontolgatod, hogy egy multinacionális cégnél helyezkedsz el,  és szívesen megnéznéd, hogyan alkalmazható az iskolában elsajátított tudás a gyakorlatban? Szeretnéd, ha személyesen egy elhivatott szakembernek tehetnéd fel a kérdéseidet az álomszakmáddal kapcsolatban?

További információ: itt

2017-02-15


Lakcímváltozás!!

A JAM iroda új helyre helyezte át irodáját! 

Új címünk: 6724 Szeged, Klapka tér 4, 2/4

Kérjük a jövőben a leveleket erre a címre küldjétek nekünk!


 

Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kíván a Junior Achievement Magyarország csapata!


Új program a Juniornál

 

Építsd a karriered!

Az  idei tanévben az Arconic Alapítvány támogatásával útjára indítjuk a JA Építsd a karriered! Pályaorientációs programot, melynek a célja, hogy segítsen a 13 -1 7 éves diákoknak alaposabban megismerni az MTMI (matematika, természettudományos, műszaki és informatikai) szakterületeket és karrierlehetőségeket. Támogatja a fiatalokat abban, hogy felismerjék saját MTMI készségeiket, érdeklődési körüket és ezek alapján megtervezhessék  hogyan tudják majd tudatosan építeni karrierjüket ezekben a dinamikusan fejlődő ágazatokban.

További információ: itt

2016-12-20


Idén újraindul a Társadalmi Innovációs Verseny

A Társadalmi Innovációs Verseny, amint azt a neve is elárulja több területen is támogatja a fiatalok készségeinek és ismereteinek fejlesztését: érzékenyíti őket a körülöttük lévő társadalmi problémák felismerése iránt, segíti őket újszerű látásmód, innovatív ötletek kidolgozásában valamint szakmai mentorok közreműködésével ismerhetik meg egy üzleti ötlet kidolgozásának folyamatát. Így saját ötletük fejlesztése során ismerhetik meg azokat a problémákat, döntéshelyzeteket, melyekkel a vállalkozók szembesülnek.

További információ és jelentkezés: itt

2016-10-17


Ingyenesen letölthető Elena modulok

Örömmel jelenthetjük, hogy elkészültek mind a hazai, mind a nemzetközi ELENA modulok, amelyek ingyenesenelérhetők a projekt honlapján .

http://elena-project.eu/index.php/hu/eredmenyek-dokumentumok/modulok

További információ: itt

2016-10-13


 

Leaders for a day

Idén is megrendezésre kerül a Leaders for a Day programunk 2016. október 27-én Budapesten! Amennyiben érdekel milyen lehet az általad hőn áhított szakmában dolgozni, tölts el velünk egy napot és ismerd meg közelebbről is a munka világát!

Az Európa szerte megrendezésre kerülő program keretében egy középiskolás diák, vagy volt diákvállalkozó látogat el egy napra egy cégvezetőhöz, hogy betekintsen mindennapi munkájába, és gyakorlati tapasztalatot szerezzen a munka világáról.

A program célja, hogy a fiatalok inspirációt kapjanak a vállalkozói életformára, mint lehetséges karrierlehetőségre.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, jelezd jelentkezési szándékodat a melter.helga@ejam.hu címen, bővebb tájékoztató ugyanezen e-mail címen, illetve a 30/996-0359-es telefonszámon lehetséges!

Nem csak budapesti diákok jelentkezhetnek!

 2016-09-28


Mezőgazdász - avagy legyél Te az év mezőgazdasági diákvállalkozója

2016 szeptemberétől újra útjára indul a MezőgazdÁSZ – legyél Te az év mezőgazdasági diákvállalkozója a Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány és a Monsanto Fund közös szervezésében.

 A program egyedülálló lehetőséget biztosít a tanulóknak arra, hogy egy évre kipróbálhassák magukat a vállalkozói világban, mezőgazdasági vállalkozásokat alapíthassanak.

A program elemei:
- diákvállalkozás alapítása
- engedélyezett (akkreditált) pedagógusképzés
- egy éven át tartó mentorálás
- vásárok és versenyek

A program leírásáról bővebb információt talált: itt

Tavalyi év sikerei és eredményei: itt

2016-09-23


PénzSztár

Október 10-ig lehet jelentkezni az idei PénzSztár versenyre 

Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a PénzSztár elnevezésű Országos Középiskolai Pénzügyi - Gazdasági Verseny, amelyhez a Junior Achievement Magyarország is csatlakozik. A verseny fő célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a pénzügyi kultúra fontosságára, játékos formában mérje tudásukat és tovább bővítse ismereteiket, egyúttal segítse a középiskolákat pénzügyi oktatási innovációs törekvéseik megvalósításában.

A versenyre 4 fős csapatok jelentkezhetnek magyarországi és határon túli magyar középiskolákból. A nevezés teljesen díjmentes, a jelentkezés feltétele csupán annyi, hogy a csapat tagjai ugyanannak a középiskolának a – 14–22 év közötti – diákjai legyenek, és a 2016/2017-es tanévben aktív középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkezzenek. A fordulók során a csapatoknak különféle típusú és fokozatosan nehezedő feladatokat kell megoldaniuk, amelyhez a pénzügyi - gazdasági tájékozottság mellett általános műveltségre, logikus gondolkodásra és gyakorlati készségekre is szükség van.

Nevezni 2016. október 10-ig lehet, a www.penzsztar.hu weboldalon található regisztráció kitöltésével.

A hasznos tudás mellett értékes nyeremények, tárgyjutalmak és továbbképzések is várnak a jól teljesítő csapatokra. A verseny fődíja 100 000 forint és egy okostelefon a győztes csapat minden tagjának.

2016-09-09


Tankönyvrendelés

Szeretné a közgazdaságtant, vállalkozási - pénzügyi alapismereteket interaktív formában átadni a diákoknak? A Junior Achievement Magyarország tankönyvei 1. évfolyamtól a 12. évfolyamig vezetik be a diákokat a gazdaság és vállalkozások világának rejtelmeibe életszerű, gyakorlatorientált feladatokkal.

Bővebb információ és rendelés: varszegiannamaria@ejam.hu 

A megrendelőlap letölthető: itt

2016-09-09


Pedagógusképzés Szegeden és Budapesten

Vállalkozói kompetenciák fejlesztése a köznevelésben

Ingyenes, engedélyezett képzést hirdet Budapesten és Szegeden a Junior Achievement Magyarország.

Képzések időpontja:

1. 2016.10.20-21, 2016.11.10-11.

2. 2016.11.24-25, 2016.12.8-9.

További információ és jelentkezés: melter.helga@ejam.hu

2016-09-09


Diákvállalkozás program az idén is

Csatlakozz Te is a JAM egyik legnépszerűbb programjához!

A JAM diákvállalkozási program egy olyan hosszú távú, egész tanéven átívelő projekt, melyben az általános és középiskolás diákok megtapasztalják, hogyan kell működtetni egy vállalkozást. Valós környezetben megismerik az üzleti élet alapvető szabályait a vezető pozíciók betöltésével járó felelősségeket a pontos adminisztráció és a határidők betartásánaknak fontosságát, a munkavállalók jogait, és kötelességeit. 

Tovább a programhoz: itt

A regisztrációs lap letölthető: itt

2016-09-07


Az év diákvállalkozása 2016

Luzern, Svájc

Ünnepeljük együtt Európa legjobb 200+ diákvállalkozóját !

Idén 275 000 diák vett részt a JA Diákvállalkozás Programban és a 36 ország legjobbjai versenyezhetnek most a megtisztelő “Az év diákvállalkozása” címért.

A rendezvény kiemelt vendége Johann Schneider - Ammann Svájc elnöke.

A 10 tagú szakmai zsűri által kiválasztott legjobb vállalkozásnak az elnök adja át az első díjat.

További informácó: itt

2016-07-13


Pénteken kiderül ki lesz az év diákvállalkozása

Lázasan készül a 9 csapat a pénteki országos döntőre. A versenyen négy kihívás vár a diákvállalkozók elé: üzleti terv megírása, színpadi prezentáció, panel és standinterjú.

Izgalmas verseny elé nézünk. Sok sikert kívánunk minden csapatnak a felkészüléshez.

2016.05.31


Ingyenes pedagógusképzés Szegeden

40 órás, akkreditált képzés 

"Vállalkozói Kompetenciák Fejlesztése a Köznevelésben" címmel 40 órás akkreditált pedagógusképzést hirdet a Junior Achievement Magyarország. A továbbképzés során a vállalkozói, pénzügyi és gazdasági kompetenciák fejlesztése kerül a középpontba, de emellett fontos szerepet kap a diákvállalkozás program ismertetése is.

Továbbképzés időpontja: 2016.április 28-30.

Helyszín: Szeged

A részvétel ingyenes de jelentkezéshez kötött.

Jelentkezési határidő: 2016.04.20

Jelentkezési lap letölthető: itt

2016-04-05


Iskolakert, mint Diákvállalkozás

Az iskolakert, mint diákvállalkozás program egyrészről támogatja a környezeti nevelést, az ökológiai szemlélet alakítását, az egészséges táplálkozás kiemelését, másrészről pedig megalapozza a vállalkozói attitűd kialakítását, a diákok önismeretének fejlesztését és önmaguk elhelyezését mikro - és makro környezetükben.

További információ: itt

2016-04-01


Nyaralj a JAM - mel!

Egész évben ezt a hetet várod? Jó lenne egy hétig szülők nélkül lenni az élménygyárban? Idén új helyszínen várnak minden jelentkezőt a 2016 - os JAM Táborba!

Életkor: 7-13 év

Helyszín: Lakitelek - Tőserdő

Szállás típusa: faházak

Időpont: 2015. július 4-8.

Jelentkezési és fizetési határidő: 2016. június 10.

Részvételi díj: 8000 Ft / fő

További információ: szilagyi.orsolya@ejam.hu

2016-03-29


GE - JAM Innovációs Tábor

Idén Magyarországon is megrendezésre kerül a sikeres JA program az Innovációs Tábor középiskolások számára. Az egész napos rendhagyó programban a GE Hungary önkéntesei segítik a  fiatalokat innovatív ötleteik fejlesztésében.

A kezdeményezés célja, hogy a fiatalok gyakorlati problémák megoldásán keresztül fejlesszék kreativitásukat, vállalkozói kompetenciáikat és együtt dolgozhassanak a GE szakembereivel.

További információ: itt

2016-03-22


Diákvállalkozások Tavaszi Vására és Versenye

Minden érdeklődőt szeretettel várunk március 11. - én a budapesti Pólus Centerben megrendezésre kerülő Diákvállalkozások Tavaszi Vásárán és Versenyén!

Tarts Velünk a tavasz egyik legszínesebb programjára és fedezzük fel együtt a legjobb diákvállalkozásokat. A tét nem kevés: a legjobb középiskolai csapat képviselheti cégét az idei, Szegedi Hídivásáron!

Dátum: 2015. 03. 11 (12:00-17:00)

Helyszín: Pólus Center, Aula

Várunk Mindenkit szeretettel!

2016-03-08


Face to Face to Nature - living animals in education / Szemtől szemben a természettel - élő állatok az oktatásban - angol nyelvű/

Nemzetközi tréning

A képzés célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek az élményalapú tanulás előnyeivel, az élő állatok oktatásba való integrálásának lehetőségeivel valamint  elsajátítsák azokat a módszereket, eszközöket, amelyeket használva az élő állatok segítik a diákok fejlődését , érzelmi kötődését a természethez. Ez a fajta érzelmi kapocs további ismeretszerzésre sarkallja a diákokat és hatására kialakulhat bennük a felelős gondolkodás a természetet illetően. Minden kidolgozott oktatási modult számos feladat, játék kísér melyeken keresztül a diákoknak lehetősége lesz felismerni az összefüggést az állatok, a természet és az életvitelünk között.

További információ: itt

2016- 01-29


Diákvállalkozós kérdez - felelek!

Most a szakértők válaszolnak!

Ti kérdeztetek, a Citi szakemberei és önkéntesei pedig válaszoltak. Gondot jelentett a marketing vagy a csapattársak motiválása? Nem tudjátok, hogy mire figyeljetek egy árszabásnál? Most megtudhatjátok a választ! Olvassátok el az eddig felmerült kérdéseket és az ezere érkezett válaszokat! Új kérdésetek merült fel? Osszátok meg velünk és mi továbbítjuk az önkéntesek felé!

További információ: itt

2016-01-27


Elene találkozó Szegeden

Hol tart most a projekt? Hány diáknak volt lehetősége állatasszisztált foglalkozásokban való részvételre? Milyen állatokkal ismerkedhettek meg „személyesen” is a tanulók a projekt 4 országában? Melyek a legnépszerűbb állatok? Valamint nem utolsósorban hogyan tovább? Röviden így lehetne összefoglalni a november 6-8. között megvalósult ELENA partner találkozónak főbb kérdéseit.

További információ: itt

2015-11-24


Konferencia meghívó

 

Tisztelt Pedagógusok!

Ezúton meghívjuk Önöket a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ együttműködésében megrendezésre kerülő

"A közlekedésre nevelés aktuális kérdései" konferenciasorozatára.

A Közlekedésbiztonsági konferenciasorozat célja, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei az általános iskolában tanító Pedagógusok számára közlekedés - biztonsági felkészítőt tartsanak, továbbá olyan jó gyakorlatokat mutassanak be, amelyek támogatják az Intézményekben jelenleg is folyamatban lévő programokat.

Helyszínek és időpontok:

2015. november 24. 10:00-13:00 Szeged, Hungest Hotel Forrás

2015. november 25. 10:00-13:00 Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed

2015. november 26. 10:00-14:00 Budapest, Arany10 Kulturális Központ

2015. november 27. 10:00-13:00 Debrecen, Kölcsey Központ

2015. december 01. 10:00-13:00 Miskolc, City Hotel Miskolc 

2015. december 02. 10:00-13:00 Székesfehérvár, Kodolányi Rendezvény - és Konferenciaterem

2015. december 03. 10:00-13:00 Győr, Hotel Konferencia Győr 

A konferencia résztvevőinek teljes ellátást biztosítunk!

 További információ: itt 

2015-11-16


A Társadalmi Innovációs Verseny nyitva áll minden hazai középiskolás előtt

Indítsd el Te a változásokat!

Lehet, hogy ma még csak ötlet, de holnap már MEGOLDÁS!

Ha van egy társadalmi probléma és van egy üzleti ötleted annak enyhítésére itt az idő, hogy megmutasd a világnak. A nemzetközi versenybe 2016. január 6-ig adhatják le ötleteiket a 3-4 fős csapatok egy felnőtt (szülő/tanár/barát) segítségével.

A legjobb 20 csapat üzleti mentor segítségét kapja, a hazai nyertes csapat tagjai és segítője pedig azon túl, hogy egy - egy tabletet nyer, lehetőséget kap, hogy Magyarországot képviselje a nemzetközi döntőn.

További információ a programró: itt

Regisztrációs és a részvétel menete: itt

2015-11-10


Megvan az időpontja az első on-line előadásoknak

Társadalmi Innovációs Verseny

Online foglalkozás választható időpontjai:

2015. November 25. 13:00 óra

2015. December 3. 11:00 óra

2015. December 10. 12:30

2015. December 17. 12:00 óra

További információ: itt

2015-10-21

Pénzügyi mentor program

A program célja, hogy segítséget nyújtsunk a fiataloknak a kitűzött pénzügyi jellegű céljaik megvalósításában, legyen szó egy osztálykirándulásról, vagy egy szakkör eszközvásárlási szándékáról, vagy egy diákoknak szóló rendezvény megvalósításáról. Természetesen ezek a célok diákonként változnak, a program személyre szabottan ad segítséget a jelentkezőknek, attól függően milyen célt tűznek ki maguknak a résztvevők. Várjuk akár egyének, akár diákcsoportok, osztályok jelentkezését.

További információ: itt

2015-10-19


Life Changer Országos Középiskolai Verseny

< Első forduló >

A  Life Changer Országos Középiskolai Pénzügyi Verseny egy gyakorlatorientált, a résztvevő diákok szakmai tudását, kreativitását, rátermettségét felmérő kihívás 2015. október és december között. A kétfordulós játékban részt vevő középiskolás csapatok az alábbi feladatokban mutathatják meg tudásukat: pénzügyi projekttervezés, prezentációs készségek, gazdasági helyzetszimulálás, munkaerőpiacon és mindennapokban alkalmazható helyzetgyakorlatok.

Verseny felépítése:

1 online forduló: projekt munka – versenykiírásban megadott feladat megoldására pénzügyi terv készítése és annak benyújtása  program online felületén, legjobb 3 csapat továbbjutása a döntőbe

1 döntő Budapesten a Life Changer Program Zárórendezvényén

Verseny résztvevői:

3 –  4  fős középiskolás csapatok és egy mentor pedagógus

Verseny célja:

Fiatalok számára releváns, gyakorlati probléma megoldásán keresztül a tudatos pénzügyi tervezés fejlesztése

További információ: itt

Jelentkezési határidő: 2015.11.13

2015-10-19


Metlife Life Changer Program - Rajzverseny

Alkotói pályázat budapesti általános iskolák részére

Gondolkodtál már azon mit jelent Neked a pénz? A vásárlás? Vagy a megtakarítás? Amennyiben igen, és szívesen ábrázolnád egy alkotás formájában, akkor fogj össze az osztálytársaiddal, rajzoljatok vagy alkossatok egy egyedi képet, rajzot, grafikát, festményt vagy posztert és nyerjetek mozi belépőt az egész osztálynak a Snoopy és Charlie Brown – A Peanuts film 3D-s animációs mozifilm budapesti vetítésére! 

Pályázók köre: budapesti általános iskolák 5 - 6. évfolyamos osztálya

Fődíj: a legötletesebb alkotást benyújtó osztály, illetve 2 kísérő pedagógus belépőjegyet kap a Snoopy és Charlie Brown – A Peanuts film 3D - s mozifilm budapesti vetítésére.

Pályázat témája: Mit jelent Neked a pénz? Mit jelent Neked a vásárlás? Mit jelent Neked a megtakarítás?

Pályázat leadásának határideje: 2015.november 13.

További információ: itt

2015-10-06


Ha még nem tudod, hogy mi leszel, ha nagy leszel...

Árnyékprogram

Csatlakozz idén Te is Árnyékprogramunkhoz és láss bele valakinek a mindennapjaiba. Hogy miről is van szó? Az Árnyékprogramon lehetőséged van arra, hogy egy általad választott munkakörbe betekinthess. Érdekel a rádiós, a médiás, a szállodavezetői szakma? Ne habozz, jelentkezz hozzánk. Idén egy két napos Karriertréninget biztosítunk Nektek, ahol olyan információkat és gyakorlatokat sajátíthattok el, amelyek segíteni fognak Titeket, a pályaválasztás során illetve később majd a munkaerőpiacon.

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

2015-10-06


Új képzési lehetőség a JAM-nél

Pénzügyi - termékértékesítő képzés

Érdekel a bank, a pénzügy, a biztosítások világa? Szívesen dolgoznál a jövőben ilyen szakterületen? Akkor ezt a képzést Neked találták ki! Budapest után már Szegedre is megérkezett a "Pénzügyi-termékértékesítési" 2 éves, OKJ-s képzés. 

Nem kell mást tenned, csak a megadott e-mail címeken jelentkezni.

Jelentkezési határidő: 2015. szeptember 21.

A képzés díjtalan, de egyszeri regisztrációs díj befizetése (8000 Ft) szükséges.

További információ: itt

2015-09-10


JAM Tankönyvek

Idén is elérhetőek a JAM-es tankönyvek és kiadványok! A rendelést a szilagyi.orsolya@ejam.hu - címre kérjük elküldeni. A tankönyvrendelés elérhető a lenti linken.

Tankönyvrendelés elérhető: itt

2015-09-02


"Tudná, aki látott, hogy jó sok pénzünk van . . . "

Ismét Diákvállalkozás program a JAM-nél

Egy év alatt  a nulláról vállalkozó szeretnél lenni? Kreatív típus vagy, vagy csak van pár jó ötleted, amit szeretnél megvalósítani? Szívesen dolgozol csapatban vagy inkább főnök típus vagy? Csatlakozz a JAM Diákvállalkozás programjához, ahol kipróbálhatod magad, mint fiatal vállalkozó.

Részletek a programról: itt

Regisztrációs lap letölthető: itt

2015-09-01


Így lehetsz egy év alatt vállalkozó

Szeptembertől kiemelt figyelmet kapnak a mezőgazdasági iskolák tanulói

Hogyan lehetnél önálló gazda és vállalkozó az iskolai évek után? Hogyan irányíthatnád az életed és törhetsz fel minél magasabbra az üzleti életben? Most megmutatjuk. Szeptembertől induló új programunkba azokat a mezőgazdasági középiskolás fiatalokat várjuk, akiket érdekel a vállalkozás világa. Ha szeretnél, belecsöppeni egy igazán ütős programba ahol még némi jövedelemre is szert tehetsz, ne habozz.

Részletek hamarosan…

2015-07-27


Szavazzatok a Pixty Wonderre

A közönség kedvence díjra is pályázik a magyar csapat

A holnapi napon utazik a magyar csapat Berlinbe, hogy a Diákvállalkozások Nemzetközi Versenyén is bizonyítsa tudását és rátermettségét. Mint minden évben idén is indul a közönségszavazás. Kérünk mindenkit, hogy egy like-al támogassa a magyar csapatot, hogy a közönség díj is a miénk lehessen!!

Szavazni lehet: itt

2015-07-27


Diákvállalkozás programzárás

Kedves Diákvállalkozók, kedves mentorok! Lassan lezárásra kerül az idei JAM Diákvállalkozás program. Sorra érkeznek az év végi elszámolások, betelt és félig betelt nyugtatömbök és a kedves sorok a beszámolóitokkal együtt.

Szeretnénk megköszönni Nektek és a segítő mentoroknak ezt a tanévet és a munkátokat. Egy nagyon sikeres évet zárhatunk le magunk mögött.

Jövőre ugyanekkora lendülettel, még több élménnyel és
energiával indul szeptembertől a program!

Mindenkinek kellemes nyári szünetet, kellemes pihenést kívánok a JAM nevében Nektek!

2015-06-18


Az Év Diákvállalkozása

A Pixty Wonders Diákvállalkozás fogja képviselni Magyarországot a Diákvállalkozások Nemzetközi Versenyén, Berlinben!

Szurkoljatok Ti is a magyar csapatnak!

A diákvállalkozást facebookon is tudjátok követni: itt

További információ: itt

Hajrá Pixty! Hajrá Magyarország!

2015-06-02


Vállalatlátogatás

Tarts Velünk a szegedi GE Vállalatlátogatására

Látogass el Velünk 2015. június 8-án a GE Healthcare szegedi székhelyére és ismerkedj meg az egészségügyet átalakító technológiák fejlesztésével és gyártásával.

Jelentkezési határidő: 2015.június 5.

Vállalatlátogatás időpontja: 2015. június 8. 

További információ: itt

2015-05-28


Nonprofit Munkaerő-piaci kiválósági díj

Szavazz a Junior Achievment Magyarországra

A Nonprofit Munkaerő - piaci Kiválósági díj elnyeréséért indult a szervezetünk. Kérlek szavazzatok ránk! A szavazást az oldal kedvelése után tudjátok megtenni!

Előre is köszönjük.

Közönségszavazat oldala elérhető: itt

2015-05-21

Debrecenben zárt a tavaszi országjárás

A tavaszi országjárás debreceni állomására szép számmal érkeztek az érdeklődő iskolák képviselői. A résztvevők képet kaptak arról, hogy milyen lehetőségek, programok állnak rendelkezésre ahhoz, hogy iskolájukba bevezessék, vagy nagyobb mértékben adjanak helyet az alapfokú pénzügyi és vállalkozói ismereteknek.

A programon többek között a Junior Achievement Magyarország programjaival illetve a Kisújszállási Móricz Zsigmond Református Gimnázium JAM jó példáival és módszereivel ismerkedhettek meg a résztvevők.

További információ: itt

2015-05-15


Mártélyi Tábor

Újratöltve - II.Turnus

Idei első táborunk helyei igen hamar elfogytak, ezért úgy határozott a JAM stábja, hogy idén két tábort fog indítani. Az augusztusi táborunkba is várunk mindenkit, aki szeretne egy igazi JAM-es csapatban nyaralni. Második élményhetünkben is számos programmal, gazdasági és pénzügyi foglalkozásokkal, sok játékkal és feladattal, strandolással és szalonnasütéssel és megannyi élménnyel várunk Mindenkit.

További információ és jelentkezési lap: itt

2015-05-14


Pécsre érkezett a Számoljunk a jövővel országjárás!

Pécsen is megismerkedhettek a részvevők a JAM jó példáival, módszereivel

A Számoljunk a jövővel! - országjárás Pécsre érkezett április 27 - én, amelynek a Pécs - Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara adott helyszínt. Szakmai előadások mellett, már megvalósult jó gyakorlatok bemutatására került sor, a délután pedig egy inspiratív műhelymunka zajlott.

A pénzügyi és vállalkozói ismeretek kapcsán szakmai előadások, kapcsolódó civil és vállalati jó gyakorlatok hangzottak el. A rendezvényen a Junior Achievement Magyarország illetve a JAM-es jó gyakorlatként Tóth Judit a decsi Bíborvég Általános Iskola tanítója és Tarnai
Krisztina a PTE Babits Mihály Gimnáziumának tanára
osztotta meg tapasztalatait
a résztvevőkkel.

További információ: itt

2015-05-11


Komoly érdeklődés övezte az országjárás győri rendezvényét

A szegedi Tabán Iskola jó gyakorlatát ismerhették meg a győri programon

Komoly érdeklődés övezte a délelőtt során bemutatott alapszintű pénzügyi és vállalkozói ismeretek oktatására vonatkozó előadásokat, jó gyakorlatokat. Machánné Tatár Rita a szegedi Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára osztotta meg tapasztalatait a résztvevőkkel.

A Tabán iskola 2000 óta foglalkozik az alapfokú pénzügyi és vállalkozói ismeretek oktatásával, alsó és felső tagozatba egyaránt integrálták már a témát. Sokoldalú pedagógiai programjuk szerves része az alapfokú gazdasági ismeretek. Nagy múltra tekint vissza a JAM diákvállalkozási programjuk is, amellett, hogy pénzügyi edukációs témájú versenyekhez, rendezvényhez is csatlakoztak az elmúlt években.

További információ: itt

2015-05-11


Nyári gyerekek a mártélyi parton....

Újra JAM tábor

Ha elmúltál 6 és nem vagy még 15 éves, akkor Nyári Táborunk Neked szól. Strandolás, tábortűz, szalonnasütés, tanösvények felfedezése és sok szabadidős program vár Rád!

Részvételi díj: 15 000 Ft

Jelentkezés és fizetési határidő: 2015. május 30.

További információ: itt

A helyek száma korlátozott!

 

2015-05-11


Számoljunk a jövővel

Országjáró Roadshow

A budapesti nyitórendezvény nagy sikernek örvendett. A minisztériumi döntések és tervek mellett számos jó példával és már évek óta működő gazdasági és vállalkozás ismereti módszert ismerhettek meg a résztvevők.

A programról elkészült sajtóanyag elolvasható: itt

A következő állmás Győr (2015.04.29) és Debrecen (2015.05.08)! Várunk mindenkit szeretettel!

2015-04-27


Elköltöztünk!

A JAM irodája hétfőtől új helyen vár minden kedves érdeklődőt

Eljött a pillanat, amikor magunk mögött hagytuk régi, szeretett irodánkat és a már jól ismert Petőfi sugárutat. Sok csomaggal és még több lendülettel átköltöztünk új helyünkre, ahova hatalmas lelkesedéssel és kedvvel kezdtük meg munkálatainkat.

Új címünk: 6721 Szeged, Csongrádi sgt. 7. 1.emelet 1-es ajtó

2015-04-21


Számoljunk a jövővel

A tudatos új generációért és a gazdasági ismeretek a köznevelésben való tudatos elterjesztéséért című országjárás

Idén tavasszal kezdetét veszi az NGM és az EMMI által szervezett Számoljunk a jövővel - a tudatos új generációért és a gazdasági ismeretek a köznevelésben való tudatos elterjesztéséért című országjárás.

A rendezvénysorozat célja, a kötelező és szabad időkeretben választható tantárgyakba beépülő pénzügyi és vállalkozási ismeretek tartalmi fejlesztéséhez szükséges tapasztalatok és igények megismerése, valamint a jelenleg rendelkezésre álló jógyakorlatok bemutatása a meghívott pedagógusok, oktatási szakemberek és szülők számára.

Budapest - 2015.04.23 (csütörtök) Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénztárterem - program részletei: itt

Pécs - 2015.04.27 (hétfő) Pécs-Baranya megyei Kereskedelmi és Iparkamara- program részletei: itt

Győr - 2015.04.29 (szerda) Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - program részletei: itt

Debrecen - 2015.05.08 (péntek) Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - program részletei: itt

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Az egyes programok leírásában megtalálható a regisztrációs email cím.

2015-04-21


Érdekel egy jó meló? 

Én tudok egy munkát! - Közösségi szolgálat a JAM-nél!

Nem tudod, hogy hol töltsd le az 50 órádat? Szeretnél plusz élményekkel gazdagodni? Szívesen lennél része valós projekteknek? Akkor jelentkezz Hozzánk közösségi szolgálatra!

Csatlakozz Hozzánk és légy tagja egy lendületes csapatnak, ahol valós projektekben vehetsz részt!

Aktuális munkáink: Segíts Nekünk a Föld Napján illetve Irodai asszisztenst keresünk!

Folyamatosan figyeljétek oldalunkat, ahova mindig fel fogjuk tenni az aktuális programjainkat, ahova csatlakozhattok!

További információ: itt

2015-03-24


Szakmai gyakorlat a JAM-nél

a/nyeMég nem találtad meg számodra a tökéletes gyakorlati helyet? Akkor Mi segítünk! Ha szívesen tanulnál egy fiatalos, lendületes csapattól és nem riadsz vissza az irodai munkától, precíz, pontos és megbízható vagy, valamint jó szervezőképess éggel rendelkezel? Akkor ez a felhívás Neked szól!

További információ: itt

2015-03-24


Nyári gyerekek a mártélyi parton....

Újra JAM tábor

Ha elmúltál 6 és nem vagy még 15 éves, akkor Nyári Táborunk Neked szól. Strandolás, tábortűz, szalonnasütés, tanösvények felfedezése és sok szabadidős program vár Rád!

Részvételi díj: 15 000 Ft

Jelentkezés és fizetési határidő: 2015. május 30.

További információ: itt

A helyek száma korlátozott!

2015-03-23


Ti kértétek, mi megszerveztük

Közkívánatra 2.0 - Gardróbfrissítés 

Az előző gardróbfrissítés programról lemaradtál? Vagy maradtak rajtad még ruhák? Felfedeztél egy szatyor táskát még a szekrényed mélyén? Akkor légy résen, mert most megint alkalmad lesz arra, hogy lecseréld őket Nálunk! Ismét itt a Gardróbfrissítés! Ha vannak olyan ruháid, amiket meguntál, nem használsz, és szívesen lecserélnéd, gyere el a programunkra. Hozd be a ruháid 2015.03. 27-ig a Petőfi sgt.-i irodánkba és vigyél el helyette annyit, amennyit hoztál a Gardróbfrissítés napján 2015.03.28-án.

További információ: itt

2015-03-20


Ki lesz a hét/ hónap/ év tanára?

Van egy hihetetlenül jó fej tanárod a suliban, akinek az órái sziporkázóak, tartalmasak és végre nem unalmasak? Jelöld kedvenc tanárodat versenyünkre, ahol nemcsak ő nyerheti meg különleges ajándékunkat, de ígérjük, az osztályod sem fog üres kézzel távozni…

További információ: itt

2015-03-17


Nyerd meg az osztálykirándulásod!

Legyen ez a ti évetek, boruljon minden ezüstbe és nyerjétek meg idei osztálykirándulásotokat Siófokra, ahol három napon át  bulizhattok királyi körülmények között,  ingyen és bérmentve! Mit kell tennetek? Írjatok egy jó üzleti tervet, legyetek kreatívak és irány a Balaton!

További információ: itt

2015-03-17


Osztályselfie pályázat!

Tudjuk, hogy szeretnéd … minden diák ezt csinálja! Lőjetek magatokról egy jól sikerült selfie - t! A legjobb garantáltan nem csak a Ti facebook oldalatokat fogja feldobni, hanem mi is közzétesszük a kozepsuli.hu honlapján, ahol ezrek láthatják.

A fotókra a középsuli.hu oldalán, illetve Facebook oldalunkon lehet szavazni, melyeket 2015. május 1 - ig várunk a selfie@kozepsuli.hu e - mail címre,  az iskola, osztály, pontos nevének feltüntetésével. 

További információ: itt

2015-03-17


Nyerd meg az érettségi bulid!

Tele vagy világmegváltó gondolatokkal, ha buliról van szó? Szereted a különleges és jó hangulatú partikat? Cool lenne egy egyedi, általad megálmodott éjszakával zárni a középiskolás éveket?

Add ki magadból és foglald össze, hogy Te mivel tennéd különlegessé osztálytársaidnak az utolsó közös bulitokat, majd küldd el nekünk a kész tervet az erettsegibuli@kozepsuli.hu címre. 

További információ: itt

2015-03-17


Junioros hírlevél

Iratkozz fel még ma!

A Junior Achievement Magyarország hírlevele megérkezett Hozzád is! Szeretnél mindig elsőként értesülni a JAM legfrissebb programjairól, híreiről és eseményeiről? Nincs más dolgod, csak írj egy e-mailt a junior@ejam.hu ra, nevedet, foglalkozásodat és iskoládat feltüntetve.

2015-03-10


Diákvállalkozások Tavaszi Vására és Versenye

Országos diákverseny Budapesten

Idén tavasszal vajon melyik csapat nyeri el az egyes díjakat? Kinek lesz a legtöbb bevétele és kinek fogynak el leghamarabb a termékei?
A Diákvállalkozások Tavaszi Vására és Versenyére várunk szeretettel minden érdeklődőt.

Tarts velünk a vásári forgatagban és fedezzük fel együtt a diákcsapatok standjait.

Időpont: 2015.03.27 (péntek) 11:00-16:00

Helyszín: KÖKI Terminál II. emelte


2015-03-06


Elena - Szemtől szemben a természettel

A Zsiráf Magazin is megírta a JAM új projektjét

Az állatok érzelmeket keltenek bennünk, egy édes kiscica láttán mosolygunk, míg egy földigiliszta láttán elfog minket a borzongás. Mi lenne, ha úgy tanulnánk biológiát, hogy közvetlen kapcsolatba kerülünk az éppen soron következő állattal? Nehéz elképzelni? Pedig nem lehetetlen...A Tiere Live módszertani modell Magyarországra is megérkezett a JAM által. Érdekelnek a részletek? Olvasd el a Zsiráf Magazinban legfrissebb cikkünket!

További információ: itt  (70-72.oldal)

2015-02-27


JAM CoolTour

Avagy színházlátogatás a JAM-mel

Gyere és tarts velünk egy varázslatos előadásra, ahol felejthetetlen élmények várnak rád Óz világában. Buszunk továbbgördül a múzeumba, ahol repülőgépek sorakoznak halomra. Ugye Te is szeretnél jönni? Nincs más dolgod, mint jelentkezni!

További információ: itt

Jelentkezési és befizetési határidő: 2015.03.13

2015-02-06


Hogyan indítsunk el egy vállalkozást?

Az alapoktól a megvalósításig - előadás Szegeden

Ezúton szeretnénk meghívni a "Hogyan indítsunk el egy vállalkozást? - Az alapoktól a megvalósításig" c. ingyenes szakmai workshopunkra, melyet a Perspective - Experiences Entrepreneurial Spirit Challenge in School Education elnevezésű Comenius projekt keretén belül szervezünk. A workshop célja, hogy középiskolai tanároknak, gyakorlati példán keresztül bemutassa a vállalkozásindítás alapvető lépéseit.

Mindemellett célunk az is, hogy a résztvevőknek biztosítsunk egy szakmai segédanyagot, link gyűjteménnyel, melyet beépíthetnek saját óráikba. Ugyanakkor az itt elsajátított ismeretek jól használhatók a diákvállalkozási program során is. A workshop két alkalomból áll.

Első alkalom időpontja: 2015.02.26 (15:00)

Helyszín: JAM Iroda (Petőfi Sándor sgt.12)

További információ: itt

2015-02-06


Gardróbfrissítés

Idén tavasszal is várnak Rád az új ruhák

Meguntad a ruháidat? Nem férsz már el a szekrényedben? Akkor ne habozz, hozd el a JAM irodába és vigyél el annyit, amennyit hoztál.

A ruhákat 2015. március 02-12. között fogadjuk.

Helyszín: JAM Iroda - Petőfi Sándor sgt. 12

Az időpont: 2015.03.14  09:00-12:00

További információ: itt

2015-02-05


Minden a Diákvállalkozások Karácsonyi Vásárától hangos

Híresek a JAM Diákvállalkozásai

Nem is volt még olyan messze december és a Diákvállalkozások Karácsonyi Vására és Versenye. Idén új helyszínen került megrendezésre a program, ami sok meglepetést hozott magával. A legnagyobb meglepetés azonban talán az egyik zsűritagunk volt, aki egy diákmagazinnak a szerkesztője. Most megjelent cikkében elolvashatjátok mit élt át, mit tapasztalt és hogyan vélekedett a programról.

Tovább a cikkhez: itt (7, 8, 9. oldal)

2015.02.03


Drámapedagógus keresünk

Jelentkezni: egyetemi vagy főiskolai pszichológus végzettséggel

- 5 éves gyakorlat felnőttképzéseken és pszichológia oktatás területén

- 1 éves tapasztalat drámapedagógia területén

- vállalkozói jogviszony

Jelentkezési határidő: 2015.01.30

Jelentkezés: erdos.kata@ejam.hu e-mail címen lehet, fényképes önéletrajzzal

2015-01-23


GE Kapcsolati Program Szegeden is

A General Electric (GE) a JAM egyik legrégebbi hazai és nemzetközi partnere. Az elmúlt 10 év alatt örömünkre szolgált, hogy különböző országos és régiós programokban tudtunk partnerként együttműködni.

2015 - ben is célunk, hogy különböző rendezvényekkel és programokkal segítsük a GE önkéntesek és a középiskolás fiatalok kapcsolatteremtését, egymás megismerését, szakmai kommunikációját.

Tovább a programhoz: itt

További információ:itt

2015-01-23


2015-ben is GE Kapcsolati Program

Szeretnétek megismerkedni egy nagyvállalat működésével? Szeretnétek többet megtudni a korszerű gyártási technológiákról, eljárásokról, folyamatokról? Szeretnétek ezen a területen elhelyezkedni?

Akkor ez a program Nektek szól.

További információ: itt

2015-01-13


Ingyenes online tréning pedagógusoknak – Vállalkozói kompetenciák és ismeretek fejlesztése a tanórákon

A HP LIFE online felület az oktatási anyagok széles kínálatát biztosítja a felhasználók számára, amellyel akár egyedül, akár csoportosan tudják interaktív módon fejleszteni vállalkozói ismereteiket.

HP LIFE Learning Initiative for Entrepreneurs: itt

23 különböző egyszerű, interaktív kurzust lehet elvégezni az alábbi témakörökben: pénzügy, vállalat működése, marketing és kommunikáció.

Időpont: 2015-01-15  15:00-16:00

További információ:itt

2015-01-08


Karácsonyi üdvözlet

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Esztendőt kívánunk kedves diákjainknak, kollégáinknak, partnereinknek.

Üdvözlettel: a Junior Achievement Magyarország munkatársai

2014-12-18


Diákvállalkozások Karácsonyi Vására és Versenye

Elérkezett idén is az idő arra, hogy a Diákvállalkozók karácsony előtt megmutassák mit is tanultak eddig. Van egy jó terméketek? Valamit újrahasznosítottatok és egy teljesen új dolgot készítettetek belőle? Esetleg valami szolgáltatással készültök idén? Eljött az idő, hogy megmutassátok.

Várunk mindenkit szeretettel a Diákvállalkozások Karácsonyi Vásárán és Versenyén a KÖKI Terminálban!

Időpont: 2014.december 12. (péntek)

Jelentkezési lap letölthető: itt

2014-11-26


Adventi Vásár az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban

Diákvállalkozások figyelem

Idén is várnak minden JAM-es diákvállalkozást szeretettel az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban megrendezésre kerülő Adventi Vásárra.

Az Adventi Vásár időpontja: 2014.december 06. (szombat)

Helyszín: Alternatív Közgazdasági Gimnázium (Budapest, Raktár u. 1)

Részletek: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

2014-11-26


Diákok, fiatalok,vállalkozni vágyók figyelem

SmartUp Challenge pályázat

SmartUp Challenge névre keresztelt angol nyelvű, gyakorlatorientált tréningprogram és verseny célkitűzése, hogy a régió négy országában – Magyarországon, Romániában, Bulgáriában és Szlovákiában – összesen mintegy ezer fiatal készségeit és kompetenciáit fejlesszük, amelyek révén bővülnek munkaerő - piaci érvényesülésük lehetőségei, illetve képessé válnak új munkahelyek létrehozására önmaguk és mások számára. 

A pályázatról további információ magyar és angol nyelven letölthető.

A pályázat hivatalos weboldala: itt

2014-11-10


Diákvállalkozók, fiatalok!

Eljött a Ti időtök! Létrehoztunk egy Diákvállalkozás csoportot a facebookon, ami csak Értetek és csak Nektek szól. Csatlakozzatok, írjatok, ismerkedjetek, osszátok meg tapasztalatitokat vagy töltsetek fel képeket, hogy éppen hol tart a vállalkozás folyamata.

A csoport célja, hogy

- minden JAM - es hírről első kézből értesüljetek,

- hogy megosszátok egymással ötleteiteket,

- hogy kérdezzetek,

- hogy jobban megismerjük egymást!

A csoporthoz való csatlakozás előtt előbb a Junior Achievement Hungary hivatalos facebook oldalát be kell jelöljétek ismerősnek.

A csoport linkje elérhető: itt

2014-10-31


Irány a suli!

Gyűjtőverseny magyarországi általános iskolák, középiskolák és felsőoktatási intézmények számára (részvétel az iskola regisztrációjához kötött, részletek: itt

Három egyszerű lépés és Ti lehettek a következő nyertesek!

1. Gyűjtsétek össze a sós snackek műanyag csomagolásait!

2. Küldjétek vissza a Terracycle - nek újrahasznosításra!

3.Nyerjetek iskolátoknak értékes nyereményeket!

Minden hónapban újabb díjak kerülnek kiosztásra! Unod a sok betont az udvaron? Pályázzatok az iskolazöldítési programban való részvételre!

A verseny honlapja elérhető: itt

Vigyázz Te is a környezetedre! Ne növeld a szeméthalmot, hanem gyűjtsd össze, ami káros és segíts újrahasznosítani!

2014-10-28


Vállalkozni jó

Sikeres magyar vállalkozók történetei

Budapest, 2014. szeptember 24. – Tizennégy legendás, ismert és feltörekvő magyar vállalkozó sikertörténetét mutatja be az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) ma megjelent interjúkötete. A kötet, mely a „Vállalkozni jó!” címet kapta, bemutatja azt a pozitív gondolatiságot és hozzáállást, ami a legsikeresebb vállalkozók („entrepreneur-ök”) hozzásegítette, hogy garázscégekből jelentős sikerű vállalatokká nőhessenek.

A kiadvány elérhető: itt

2014-10-02


The Third Entrepreneurship Summit: What is Success? - Discover Your Own Way!

Harmadik Vállalkozói Csúcs - Budapesten

Miért van az, hogy egyes vállalkozók sikeresek? Mi az amire születni kell? Mit lehet tanulni az iskolában, a sikerből és bukásból? Mi az, amit meg lehet szerezni?

Szeretne megismerkedni befutott vállalkozókkal, szakemberekkel? Szeretne tanulni sikeres vállalkozások történetéből? Szeretne részt venni izgalmas szakmai előadásokon és kerekasztal beszélgetéseken? Szeretne Ön is sikeres vállalkozó lenni? Akkor látogasson el a rendezvényre és mindezt megteheti.

 Örömmel számolhatunk be róla, hogy idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a “Vállalkozói Csúcs”  elnevezésű esemény az Amerikai Kereskedelmi Kamara gondozásában. A programban együttműködő partnerként szerepel  Junior Achievement Magyarország Alapítvány is.

 Helyszín: Budapest Corvinus Egyetem, IV. Auditórium (1093
Budapest, Fővám tér 8.)

Regisztráció: 08:30-09:00

Időpont: 09:00-15:00

További információ: itt (angol nyelven)

Részletes programleírás: itt (magyar nyelven)

2014-09-16


Közgazdasági témájú külföldi tanulmányút

<Pályázati felhívás>

A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány PhD pályázatot hirdetett külföldi tanulmányút támogatására külföldi tanulmányút támogatására közgazdasági és pénzügyi, illetve az ehhez kapcsolódó interdiszcipliánis területek képviselőinek.

További információ: itt

2014-09-04


Üzleti ötletek versenye

<Pályázati felhívás>

Üzleti ötletek versenyét hirdeti meg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) a kreatív ipar, a zöld gazdaság vagy az infokommunikációs ágazat területén vállalkozó vagy vállalkozni vágyó fiataloknak i.e. SMART európai uniós projektje keretében.

További információ: itt

2014-09-02


EY az év üzletembere

<Pályázati felhívás>

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg az EY Az év üzletembere programot Magyarországon, idén szeptember végéig jelölhetőek sikeres magyar vállalkozók a díjra. Az ünnepélyes díjátadót az év végén rendezik meg Budapesten. A magyarországi program győztese pedig részt vesz a verseny nemzetközi döntőjén Monte - Carlóban.

További információ a pályázatról: itt

2014-09-02


Idén is vár Titeket Árnyékprogramunk!

Középiskolások figyelem!

Pályaválasztás előtt állsz, és nem tudod merre tovább? Több ötleted is van és szeretnéd megismerni az egyes szakterületeket? Jelentkezzetek programunkra, ha szeretnétek megismerni egy szakember munkakörét, feladatait, hétköznapjait. 

Jelentkezés és további információ kérhető: Kovács Ildikó (kovacs.ildiko@ejam.hu)

Jelentkezési lap letölthető: itt

2014-09-01


Rendelhető tankönyvek és kiadványok!

Elérhető a 2014/2015 - ös tankönyvigénylő dokumentum a honlapunkon. A kitöltött megrendelő lapot postai illetve elektronikus úton tudjuk fogadni.

További információ a JAM-es kiadványokról: itt

A tankönyvigénylő dokumentum letölthető: itt

2014-09-01


Tanulj! Vállalkozz! Valósítsd meg az ötleteid!

Idén is csatlakozhattok a JAM-es Diákvállalkozás programhoz

Van egy szuper csapatotok? Egy mentor, aki segítené munkátokat? Szeretnétek egy jó ötletet megvalósítani, termelni és belekóstolni a vállalkozói életbe? Akkor csatlakozzatok a Diákvállalkozás programhoz!

További információ a programról: itt

Regisztrációs lap letölthető: itt

2014-09-01


Csatlakozz a JAM csapatához, 11 hónapra!

Munkalehetőség Kulturális Közfoglalkoztatási Program keretein belül. Jelentkezz a JAM - hez, 11 hónapra, közösségi szervezőnek! Közösségi munkásként szívesen vennél részt projektjeinkben? Lenne új ötleted, amit szívesen megvalósítanál? Akkor ne habozz tovább!

További információ és jelentkezés: itt

2014-08-11


Magyar csapat Tallinban!


Idén nyáron 25. alkalommal került megrendezésre a Diákvállalkozások Nemzetközi Versenye az európai régióban. A rangos eseményre 38 ország nevezte be legjobb diákvállalkozóit, hogy képviseljék hazájukat a színvonalas rendezvényen. Magyarországról a budapesti Company For Music (C4M  -https://www.facebook.com/company4music) diákvállalkozás 7 tagja ( Baumgartner Ákos , Bodó Borbála, Gálosi Dóra, Gorka Zsófia, Plumpton Jázmin, Tarnai Balázs, Tornóci András) utazhatott mentoruk Sándor Fruzsina kíséretében.

További információ: itt

2014-08-11

Hajrá Magyarország! Hajra Company 4 Music!

Most egyetlen szavazással te is segíthetsz a magyar csapatnak!

Company for Music a 2014 - es év legjobb hazai diákvállalkozása. Segítsük őket, hogy ne csak hazai, hanem nemzetközi körökben is elismerést nyerjenek!
Nézd meg a Company 4 Music által készített kisfilmet és szavazz rájuk! Minden szavazat számít!

Szavazni lehet: itt

2014-07-19

Gazdálkodj Okosan Tábor

Nyári tábor, augusztus 3.-8. között

Tarts Velünk a nyár utolsó JAM-es táborába, ahol rengeteg élmény és kaland vár. Ha elmúltál 6, de még nem vagy 15, akkor ez a nyári tábor neked szól. Strandolás, tábortűz, szalonnasütés, gazdasági kalandjáték és sok-sok élmény vár Téged!

Részvételi díj: 15 000 Ft

Jelentkezési határidő: 2014.07.25

További információ: itt

2014-07-14

"Biztonságos munkahely diáktréningen résztevő diákok figyelem!

Rövidfilm pályázat a munkavédelemről

A pályázók köre: 17 - 25 év közötti fiatalok, akik részt vettek „A biztonságos munkahely” diáktréningen. Pályázni 3 - 5 fős csoportokban lehet. Iskolánként maximum 5 csoport jelentkezését tudjuk fogadni. Egy csapat csak egy pályamunkával indulhat. Nevezési díj nincs, azonban előzetes regisztráció szükséges.

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

2014-05-26

Sikerünk Titka - Harmadik felvonás

Bemutatkozik a Nagy Cukrászda

Hobbiból hivatás? Tudni szeretnéd, hogy hogyan nőheti ki magát kedvenc elfoglaltságod hivatássá/vállalkozássá magát? Gyere el a Sikerünk Titka 3. rendezvényére, ahol eláruljuk a "titkot"!
Vendég: Nagy Attila, cukrász

Időpont: 2014-06-11    14:30-17:30

További információ: itt

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött: itt

2014-05-26

(Happy) Face in Book

Nyári tábor gyerekeknek
 
Boldog vagy, de szeretnél még boldogabb lenni? Elmúltál 7 de nem vagy még 13 éves? Volt már táboros élményed? Ilyen még biztos nem...
Várunk Téged is nyári táborunkba, ahol sok játék és élmény vár!

Időpont: 2014. augusztus 3-8.

Helyszín: Erdei Iskola, Mártély

Részvételi díj: 29 500 Ft

További információ: itt

2014-05-26

"Hogyan legyél sikeres vállalkozó?" - 8 órás, akkreditált képzés a JAM-nél

A Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány 8 órás akkreditált képzést hirdet "Hogyan legyél sikeres vállalkozó" címmel.
Ha elmúltál 18 és nem vagy még 35 akkor várunk Téged is ingyenes képzésünkre, melynek keretein belül betekintést nyerhetsz a vállalkozások világába és elsajátíthatod azokat a kompetenciákat, amelyekkel egy sikeres vállalkozónak rendelkeznie kell....

További információ: itt

2014-05-26


Diákvállalkozások Országos Versenye

Vajon ki lesz Magyarország legjobb diákvállalkozása, aki képviselheti országunkat a JA - YE Nemzetközi Versenyén, Tallinban? Gyere el az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban megrendezésre kerülő Diákvállalkozások Országos Versenyére és nézd meg velünk a JAM legjobb diákvállalkozásainak bemutatkozását!

Időpont: 2014.05.29     14:00-18:00

Helyszín: Alternatív Közgazdasági Gimnázium
              1035 Budapest, Raktár u.1

További információ: itt

2014-05-19

TÁMOP 2.3.6 - Kitöltő program

A TÁMOP 2.3.6 - A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a dél - alföldi régióban c. pályázatban a kitöltő program használatával több kérdés merült fel az elmúlt napok során. Egyeztetések alapján, a kérdéses válaszok az alábbi linken tekinthetőek meg: http://www.t236.hu/t236b-palyazat-benyujtasanak-menete/
Kérjük Önt, hogy pályázata benyújtásánál vegye figyelembe a benyújtás menetét, követelményeit.

Pályázatához további sok sikert kívánunk: a Junior Achievement Magyarország

2014-05-07


TÁMOP 2.3.6 - A Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a dél-alföldi régióban

Kitöltő program

Tisztelt pályázók ezúton értesítjük, hogy a mai nappal( 2014.04.24) a TÁMOP 2.3.6 - A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a dél-alföldi régióban pályázatban a kitöltő program megjelent.

A kitöltő programot az alábbi linken éri el: itt

Amennyiben bármilyen kérdése van a kitötő program használatáról, az alábbi elérhetőségen tud segítséget, információt kérni:
Gergely Orsolya (+3630/229-0872)

A pályázathoz további sok sikert kívánunk!

2014-04-24

Sikerünk Titka programsorozat

Második állomás - Bemutatkozik a Pizzafutár

Hogyan született meg egy garázsüzletből Szeged piacvezető pizzériája? Gyere el és tudd meg! Folytatódik a Sikerünk Titka programsorozat.

Az Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda a Junior Achievement Magyarország társzervezésében „SIKERÜNK TITKA” címmel programsorozatot rendez a Szent - Györgyi Albert Agóra, Informatóriumában.
A program időpontja: 2014.04.23   14:30
Helyszín: Szeged, Szent-Györgyi Albert Agóta, Informatórium

További információ: itt


Speciális kommunikációs szükségletű személyek kommunikációs megsegítése - címmel

A képzés célja: speciális kommunikációs szükségletű, autizmus szempontú, siket - vak személyek számára kommunikációs segítők képzése.
Kiknek ajánljuk: aktívan dolgozó egészségügyi szakemberek, különösen azok, akik egészségügyi intézményekben, egészségügyet érintő közigazgatási területeken vezető pozíciót töltenek be, döntési helyzetekben vannak.

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

További információ kérhető: Erdős Katánál (erdos.kata@ejam.hu)

2014-04-16

 Kedvezményezettek workshopja és szakmai kiállítása, Szegeden 

A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív start - up cégek létrehozásával" című DAOP pályázati konstrukción közel 60 start - up projekt nyert 2013 - ban uniós támogatást mintegy 500 millió forint értékben, a Dél-alföldi régióban. A DARFÜ, mint a pályázati konstrukció Közreműködő Szervezete április 10 - én start-up szakmai kiállítást és workshopot szervez, melynek célja, hogy a Kedvezményezettek a támogatás által létrehozott/kifejlesztett termékeket és szolgáltatásokat bemutassák az érdeklődőknek, szakmai partnereknek.

További információ: itt

Időpont: 2014-04-10   10:00-15:00

Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra, Informatórium - 6722 Szeged, Kálvária sugárút 23.

2014-04-08


FutureGen - ahol a jövő elkezdődik

Van egy jó ötleted? Eljött az idő, hogy megmutasd! Pályázz és nyerd meg magadnak a FutureGen mentorainak segítségét!

Időpont: 2014.április 12. 10:00-17:30

Helyszín: Alternatív Közgazdasági Gimnázium

További információ: itt

2014-04-02


Speciális kommunikációs szükségletű személyek kommunikációs megsegítése címmel

A képzés célja: speciális kommunikációs szükségletű, autizmus szempontú, siket - vak személyek számára kommunikációs segítők képzése.
Kiknek ajánljuk: aktívan dolgozó egészségügyi szakemberek, különösen azok, akik egészségügyi intézményekben, egészségügyet érintő közigazgatási területeken vezető pozíciót töltenek be, döntési helyzetekben vannak.

További információ: itt

További információ kérhető: Erdős Katánál (erdos.kata@ejam.hu)

2014-03-21

Diákvállalkozások Tavaszi Vására és Versenye

Ismét elékezett az idő, hogy a JAM-es diákvállalkozások megmutassák tehetségüket, kreativitásukat és vállalkozói ismereteiket az idei Diákvállalkozások Tavaszi Vásárán és Versenyén. 
Áprilisban várunk minden diákvállalkozást és érdeklődőt a Lurdy Házban megrendezésre kerülő programra.

Időpont: 2014.április 11.(péntek)

Helyszín: Budapest, Lurdy Ház

Jelentkezési lap letölthető: itt

2014-03-13


Az Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda a Junior Achievement Magyarország társzervezésében „SIKERÜNK TITKA” címmel programsorozatot rendez a Szent - Györgyi Albert Agóra, Informatóriumában.

Rendezvényünk célja, hogy a fiatalok számára bemutassunk egy - egy sikeres magyar vállalkozást. Szeretnénk, hogy élő példát lássanak maguk előtt arra, hogy ma is lehetséges kishazánkban egy - egy saját ötlet által sikereket elérni, hírnevet szerezni.

További információ: itt

2014-03-13

3M - Munkavédelmi Megoldások Mindenkinek c. projekt sajtótájékoztatójára

A Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány meghívja Önt sajtótájékoztató rendezvényére 2014. február 25-én.

További információ: itt

2014-02-20


Autizmus szempontú info-kommunikációs akadálymentesítés a szolgáltatásokban

című ingyenes, 105 órás akkreditált képzés Szegeden

A Junior Achievement Magyarország a TÁMOP-5.4.6.A/2012-0016 azonosítószámú "A fizikai és infó - kommunikációs akadálymentesítés szakmai tudásának elterjesztése és hozzáférhető szolgáltatások fejlesztése" témában a "Fizi-koma" c.projektjének megvalósítása céljából, ingyenes, 105 órás akkreditált képzése hirdet Autizmus szempontú infó-kommunikációs akadálymentesítés a szolgáltatásokban címmel.

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

2014-02-11


Ingyenes pedagógusképzés Szegeden

Szemléletváltás a munkabiztonság és munkaegészségügy oktatásában címmel

A Junior Achievement Magyarország 30 órás akkreditált pedagógusképzést szervez szakközépiskolákban vagy szakiskolákban tanító pedagógusok részére.

Képzés időpontja: 2014.március.28-30.

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

2014-02-10


Fizi-Koma 

Még lehet csatlakozni a képzéshez

A Junior Achievement Magyarország a TÁMOP-5.4.6.A/2012-0016 azonosítószámú A fizikai és info - kommunikációs akadálymentesítés szakmai tudásának elterjesztése és hozzáférhető szolgáltatások terjesztése témában a "Fizi-koma" c. projektjének megvalósítása céljából Akadályozottság és környezet 40 órás, ingyenes akkreditált képzést hirdet.

Jelentkezési lap letölthető: itt

További információ: itt

2014-02-10


 

Ingyenes képzési lehetőség

Pedagógusok, pszichológusok, szociális és egészségügyi szférában dolgozók számára

A Junior Achievement Magyarország Kommunikációs hídépítés ép és fogyatékos emberek között című akkreditált képzést hirdet. A képzés célja: a résztvevők megismertetése a fogyatékos személyek elfogadását ösztönző szemléletmóddal és a különböző fogyatékosság típusokhoz kapcsolható kommunikációs helyzetekkel.

Képzési időpontok: (Minden délután 14:30-tól)

2014. február 3.

2014. február 4.

2014. február 10.

2014. február 11.

2014. február 17.

2014. február 18.

Jelentkezni és bővebb információt kérni a 62/552-858 - as telefonszámon lehet. Várjuk jelentkezésed!


Junior Camp

Tarts Velünk idén egy fantasztikus táborba

Kalandozz Velünk idén is Mártélyon! Ha elmúltál 6, de nem vagy még 12 éves akkor várunk Téged is nyári táborunkba! Ne hagyd ki a lehetőséget, várjuk jelentkezésed!

Jelentkezési adatlap letölthető: itt

További információ: itt

Jelentkezési határidő: 2014.február 28.

2014-01-29


Gyere Velünk Ciprusra!

Csereprogram a JAM-mel

13 és 18 év közötti fiatal vagy? Jól beszélsz angolul? Szeretnél egy ciprusi kalandnak a részese lenni? Akkor csatlakozz nemzetközi csereprogramunkhoz!

További információ: itt

Tanári referencia letölthető: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

2014-01-15


V. Junior Expo - Felhívás fiatal vállalkozóknak szakkiállításon való ingyenes részvételre

Az Agria Universitas Egyesület felhívást tett közzé a 2014-es Junior Expo szakkiállításon és vásáron való részvételre fiatal vállalkozók részére.

További információ: itt

2014-01-15


Executive Training Programme - Pályázat a Deloitte és az Európai Bizottság vezetőképzési programjában való részvételre vállalkozásoknak

A képzés célja, hogy európai vállalatok vezető beosztású képviselői egy speciális, közel egy éven át tartó tréningprogram keretében megszerezzék azokat az üzleti, nyelvi és kulturális ismereteket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az adott vállalat sikeresen megjelenhessen a japán/dél - koreai piacokon, illetve bővíthesse ottani üzleti kapcsolatait.

További információ: itt

2014-01-06


Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kíván a Junior Achievement Magyarország csapata!

2013-12-23


Képzők, trénerek figyelem

Szegeden megvalósuló képzésekhez keresünk gazdasági, vállalkozási szakembereket

A Junior Achievement Magyarország Alapítvány várja mindazok jelentkezését, akik szívesen vennének részt fiatalok képzésében. Olyan szakembereket keresünk, akik:

 • számlaképesek
 • oktatási tapasztalattal rendelkeznek
 • jártasak gazdasági és vállalkozói ismeretek átadásában

További információ: itt

2013-12-13


GE Edison díj 

Nemzetközi pályázat és verseny kiemelkedő világítástechnikai

megoldások díjazására

A General Electric meghirdeti a GE Edison díjat, illetve az ehhez kapcsolódó nemzetközi versenyt.

További információ: itt

2013-12-11


KIBU Talent program - pályázat a Kitchen Budapest tehetségprogramjában való részvételre

A Kitchen Budapest (KIBU) hathónapos intenzív ötletfejlesztési tehetségprogramot indít, melyre várja fiatal, innovatív tehetségek jelentkezését.

További információ: itt

2013-12-11


Diákvállalkozások Karácsonyi vására és versenye

Új helyszín - Alternatív Közgazdasági Gimnázium

Mindenkit sok szeretettel várunk a Diákvállalkozások karácsonyi vásárán és versenyén, Budapesten az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban.

Időpont: 2013-12-07

További információ: itt

2013-12-05


GE Foundation Scholar - Leaders Ösztöndíjprogram

Pályázat a GE globális vezetőképzési programjában való részvételre. A GE Foundation 2013-ban is meghirdeti Scholar - Leaders elnevezésű, évi 1500 euró ösztöndíjat biztosító két éves ösztöndíjprogramot.

További információ: itt

2013-11-28


Pályázat budapesti általános iskolák részére

9 - 10 éves korosztály számára

A ZsebPÉNZÜGYESEK program a 9-10 éves korosztályt célozza meg, hogy segítse őket pénzük felhasználásában, így alapozva meg azt a tudást, mely a későbbiekben segíteni fogja őket a tudatos pénzügyi döntések meghozatalában. Játékos feladatokon, gyakorlati példákon keresztül megtanulják, mit lehet a pénzzel kezdeni, hogyan lehet elkölteni, a pénz témakörén belül pedig kiemelten szerepet kapnak a magyar bankjegyek, pénzérmék. Az érintett témakörök között szerepel a vásárlás, megtakarítás, haszon és veszteség, természetesen mindvégig a korosztály tudását, életkori sajátosságait, érdeklődését és igényeit szem előtt tartva.

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

2013-11-28


Diákvállalkozások Karácsonyi Vására és Versenye

Budapest, Lurdy ház

Idén is megrendezésre kerül a Diákvállalkozások karácsonyi vására és versenye, Budapesten. A rendezvényre sok szeretettel várunk minden 2013/2014-ben regisztrált diákvállalkozást, hogy termékeiket és szolgáltatásaikat bemutassák és induljanak az 5 díjazott kategória elnyeréséért.

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

Jelentkezési határidő: 2013. november 29.

2013-11-26


7. Dél-Alföldi Karácsonyi Vásár Algyőn

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola és a Junior Achievement Magyarország (JAM) ebben az évben is megszervezi a 7. dél - alföldi régiós karácsonyi vásárt a JAM - es és az ökoiskolák diákjai részére.

Időpont: 2013. december 10. 14.30 - 17.00.

További információ: itt

2013-11-26


Speciális kommunikációs igényű emberek segítőinek képzése

Ingyenes, akkreditált képzés a JAM-nél

A képzést érettségivel rendelkező, az egészségügy, a pedagógia, a szociális ellátások, valamint a lelki gondozás területén dolgozó fejlesztő, gondozó szakembereknek ajánljuk.

A képzés célja, hogy megfelelő háttértudással rendelkező, a súlyosan, halmozottan sérült, kommunikációs képességeiben akadályozott kliens kommunikációjának közvetítésére képes segítőknek szakmai továbbképzést biztosítsunk, valamint a speciális kommunikációs szükséglettel és autizmussal élő személyek közvetlen és közvetett ellátása területén érzékenyítsen, ismereteket adjon és készségeket fejlesszen az érintett felnőtt populáció és családjaik megsegítése érdekében.

További információ: itt

Jelentkezési lap: itt

Jelentkezési határidő: 2013.december 3.

2013-11-22


Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a dél - alföldi régióban

Meghívó tájékoztató fórumra

A rendezvényen a Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány nyílt nap keretében vár minden vállalkozó kedvű fiatalt. Az érdeklődők részletes tájékoztatást kaphatnak a program jelenlegi állásáról, a további teendőkről. A felmerülő kérdésekre kollégáink készséggel állnak rendelkezésre és nyújtanak felvilágosítást a lehetőségekről.

Rendezvény időpontja: 2013.november 16., 10:00

Helyszín: IH Rendezvényközpont

További információ: itt

2013-11-13


Tanárképzés Brüsszelben

Ingyenes képzési lehetőség tanárok számára

Kivételes lehetőség, hogy négy lelkes tanár ingyen részt vehessen egy nemzetközi tanárképzésen.

A képzés neve: The Entrepreneurial School

Helyszín: Belgium, Brüsszel

Időpont: 2014. 03. 06 - 07.

Jelentkezés feltétele: angolul jól beszélő általános és középiskolai pedagógusok

Várjuk a gazdasági nevelés iránt elhivatott tanárok jelentkezését, akik szívesen fejlesztenék ismereteiket, módszereiket egy kétnapos nemzetközi továbbképzésen, ahol lehetőségük lesz tapasztalatokat cserélni 18 országból érkező kollégával.

A képzés célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek mindazokkal a módszerekkel, eszközökkel, melyekkel színesebbé tehetik, fejleszthetik saját iskolai munkájukat, majd tudásukat átadhatják más pedagógusoknak is.

A képzés teljesen ingyenes minden költséget a JAM fedez (utazás, szállás, tréning díja).

További információ: itt

Jelentkezési lap: itt

2013-11-08


Súlyosan, halmozottan sérült személyek kommunikációs segítője

című 60 órás, ingyenes akkreditált képzés, Szegeden

A képzés célja megfelelő háttértudással rendelkező, az egészségügy, a pedagógia, a szociális ellátások, valamint a lelki gondozás területén dolgozó fejlesztő, gondozó szakemberek, segítők képzése. Ennek megfelelően a képzés eredményeképpen gyakorlati szemléletű, empatikus, rugalmas, nyitott szemléletű dolgozók megjelenését várjuk a segítséget igénylők számára, méghozzá egy olyan területen, amelynek hazánkban nincsenek közvetlen előzményei, de a humán ellátásban napi szükségletként jelentkezik ellátási igényük.

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

Jelentkezési határidő: 2013. november 14.

2013-11-07


GE kapcsolat program 2013/2014

Örömmel jelenthetjük, hogy a 2013 - 2014 - es tanévben is nyitva áll a lehetőség a középiskolás diákok előtt a GE Kapcsolat Programban való részvételre. Programunk két fő eleme továbbra is a Vállalatlátogatás és a BUMM program (Business Ma Mindenkinek - szakmai előadás).

További információ: itt

2013-11-07


Módosult a szándéknyilatkozatok leadási határideje!!

Az adminisztratív eljárások miatt az eredetileg tervezett határidők módosulnak. Ezért legkorábban december 15. - vel tudjuk a támogatási szerződéseket megkötni. Felhívjuk figyelmüket, hogy az életkori követelményeknek ebben az időpontban kell megfelelni. Erre tekintettel november 15 - ig új szándéknyilatkozatot tevők jelentkezését is fogadjuk!

További információ: itt

2013-11-06


című 40 órás akkreditált képzés

A továbbképzés során általános - és középiskolai tanárok gazdasági ismereteinek bővítése, vállalkozói képességeinek fejlesztése történik. Cél, hogy a résztvevőkben kialakuljon egyfajta vállalkozói szemlélet, amely lehetővé teszi, hogy munkájuk során a tanulók vállalkozó kompetenciáját kialakítsák, fejlesszék. A képzésben részt vevők a szükséges elméleti ismeretek mellett elsősorban olyan módszereket gyakoroljanak be, amelyek lehetővé teszi számukra a vállalkozási és gazdasági ismeretek élményszerű oktatását.

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

Jelentkezési határidő: 2013.november 15.

2013-10-28című 40 órás, ingyenes akkreditált képzés, Szegeden

A képzés célja, hogy a résztvevő megismerje a fizikai, infokommunikációs és morális akadálymentesítés, - színtereit, - formáit, - eszközeit, valamint legyenek ismeretei a különböző fogyatékossági csoportok akadálymentesítési igényeiről, lehetőségeiről, jogi hátteréről.

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

2013-10-21című 60 órás ingyenes, akkreditált képzés, Szegeden

A képzés célja, hogy megfelelő háttértudással rendelkező, a súlyosan, halmozottan sérült, kommunikációs képességeiben akadályozott kliens kommunikációjának közvetítésére képes segítőknek szakmai továbbképzést biztosítsunk, valamint a speciális kommunikációs szükséglettel és autizmussal élő személyek közvetlen és közvetett ellátása területén érzékenyítsen, ismereteket adjon és készségeket fejlesszen az érintett felnőtt populáció és családjaik megsegítése érdekében.

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

2013-10-21


Kulturális Közfoglalkoztatási Program keretein belül munkatársakat keresünk!

Jelentkezz most hozzánk közösségi szervezőnek:

 • ha regisztrált munkanélküli státuszban állsz,
 • ha felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel rendelkezel,
 • ha rendelkezel érettségi bizonyítvánnyal
 • ha szívesen foglalkozol fiatalokkal,
 • és vannak ötleteid, amiket szívesen megvalósítanál ifjúsági környezetben.

További információ: itt

2013-10-09


Microsoft DigiGirls Program

Szívesen megismernéd a Microsoft Magyarországot és az itt dolgozókat? Kíváncsi vagy a Microsoft legújabb, trendi termékeire Szeretnéd látni, hogy milyen egy nap a Microsoftnál? Szívesen találkoznál döntéshozóinkkal?
3 napos képzéssorozatunk során bepillantást kaphatsz egy multinacionális cég működésébe, elmélyítheted technológiai tudásod, és lehetőséged nyílik választ kapni jövőbeni karriereddel kapcsolatos kérdéseidre.

A képzés első időpontjai: itt

A képzés további időpontjai: itt

2013-10-08


Esélyteremtő kapcsolati tréning

A képzés célja a résztvevők megismertetése a fogyatékos személyek elfogadását ösztönző szemléletmóddal és a különböző fogyatékosság típusokhoz kapcsolható kommunikációs helyzetekkel. 

További információ: itt

2013-10-07


Árnyékprogram - 2013 ősz

Idén ősszel újra nyitva áll a lehetőség a középiskolás diákok előtt, hogy részt vegyenek Árnyékprogramunkban.

Jelentkezz most!

 • Ha szeretnéd megismerni egy szakember munkakörét, feladatait, hétköznapjait!
 • Ha pályaválasztás előtt állsz, de még szeretnél gyakorlati tapasztalatot szerezni a döntésed előtt!
 • Ha szeretnél választ kapni egy adott munkakörrel kapcsolatos kérdéseidre.

További információ: itt


2013-10-04


Pályaválasztási kiállítás és vásár - Szeged

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is útjára indul a Pályaválasztási Kiállítás és Vásár program. Országszerte csaknem félszáz helyszínen, várhatóan több ezer kiállító részvételével zajlanak majd a programok.
A pályaválasztási kiállításokon számos eszköz áll az érdeklődő fiatalok rendelkezésére ahhoz, hogy segítséget kapjanak pályaválasztási döntéseik meghozatalához, megerősítéséhez.

További információ és programterv: itt

2013-09-30


Diákvállalkozás - 2013/2014

Már elérhető az idei diákvállalkozás
regisztrációs lapja.

Kérem a diákvállalkozókat és mentorokat, hogy a suli.suzana@ejam.hu email címre küldjék vissza a jelentkezési lapokat.

2013-09-26


Közösségi szolgálat - Kisokos

Mi a közösségi szolgálat? Milyen törvények vonatkoznak a közösségi szolgálatra és mit jelentenek pontosan? Mi a szervezetek és az intézmények feladata?
A cikkben minden hasznos információt megtalálnak mind a diákok, mind az oktatási intézmények munkatársai.

További információ: itt

2013-09-23


Diákvállalkozások, mentorok, diákok, tanárok figyelem!

Új koordinátor a  JAM Diákvállalkozás programban
2013 szeptemberétől!

Idén is elindul a Junior Achievement Magyarország egyik legsikeresebb programja, a Diákvállalkozás. Szeptembertől azonban sok dologban változik a program az eddigiektől.
Új kolléganőnk, Süli Suzana lesz a diákvállalkozás program koordinátora, tőle kérhetnek és kaphatnak segítséget mind a mentortanárok, mind a diákvállalkozások. 

"Az egyéves program keretein belül, igyekszem minden kérdésetekre választ találni, és segíteni, ha elakadnátok a vállalkozásotok megteremtésének apró részleteiben. Célom, hogy a diákvállalkozások száma idővel növekedjen, és hogy Ti, diákvállalkozók, ne csak pénzbéli profitot szerezzetek, hanem sok, hasznos tapasztalatot is."

Süli Suzana elérhetősége: suli.suzana@ejam.hu

2013-09-17


The Second Entrepreneurship Summit: What It Takes to Be a Smart Entrepreneur

Registration: 08:30 - 09:00

Time: 09:00 - 15:00

Location: Budapest Business School (BGF), Budapest 1055, Markó utca 29-31.

Participation Fee: AmCham members in good standings: HUF 3999,23 / person; Non - members: HUF 3999,23  /person

Registration details: please register by sending back the registration form downloadable from the bottom of this page to summit@amcham.hu. Registrations will be accepted on a first - come first - served basis. Registrations for non - AmCham members will be granted only if participation fee is paid by Thursday, September 19.

Participation fee (for AmCham members and non-members): HUF 3150 + VAT (HUF 4000)

The event is free of charge for students, who can follow the conference at Room M14 (groundfloor), where USTREAM will stream the event live.

More informations: here

2013-09-10


A vállalkozói kompetenciák fejlesztése a közoktatásban – című 40 órás akkreditált képzés

A képzés célja:

A továbbképzés során általános - és középiskolai tanárok gazdasági ismereteinek bővítése, vállalkozói képességeinek fejlesztése történik. Cél, hogy a résztvevőkben kialakuljon egyfajta vállalkozói szemlélet, amely lehetővé teszi, hogy munkájuk során a tanulók vállalkozó kompetenciáját kialakítsák, fejlesszék. A képzésben részt vevők a szükséges elméleti ismeretek mellett elsősorban olyan módszereket gyakoroljanak be, amelyek lehetővé teszi számukra a vállalkozási és gazdasági ismeretek élményszerű oktatását. 

Időpont: 2013. november 8-9. és november 29-30.

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

2013-09-09


Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Program 2013/2014 – NESsT pályázat

A NESsT és a Citi Magyarország idén is meghirdeti közös programját, 2013/2014. évi Társadalmi Vállalkozásfejlesztő programot, továbbra is azzal a céllal, hogy a társadalmi vállalkozási szektor fejlődését támogassa Magyarországon.

További információ: itt

2013-09-04


Az esélyegyenlőséget szolgáló infokommunikációs technológiák – című 66 órás akkreditált képzés Szegeden

A továbbképzés során informatika szakos tanárok, honlap tervező, multimédiafejlesztő, programozó végzettségű szakemberek esélyegyenlőséggel kapcsolatos ismereteinek bővítése, fejlesztése történik.
A képzés célja az akadálymentesség témakör komplex szemléletének kialakítása, az egyetemes tervezés alapgondolatának bemutatása. A képzés sikeres elvégzésével a résztvevő megismeri és alkalmazza a hátrányos helyzetű felhasználók által használt speciális szoftver és hardver eszközöket, képes lesz akadálymentes weblap létrehozására, megismeri a hátrányos helyzetű felhasználók igényeit, problémáit.

Jelentkezési határidő: 2013. szeptember 10.

Jelentkezési lap letölthető: itt

További információ: itt

2013-08-27


Egyenlő esélyű hozzáférés lélektani összetevői - című 66 órás akkreditált képzés Szegeden

A képzés jelenleg folyó, vagy befejezett tanulmányokkal rendelkező pszichológusok, gyógypedagógusok, egészségügyi szakemberek, pedagógusok, szociális munkások, szociálpedagógusok, mentálhigiénés szakemberek esélyegyenlőséggel kapcsolatos ismereteinek bővítése, érzékenyítése történik.
A képzés célja a résztvevők megismertetése a fogyatékos személyek elfogadását ösztönző szemléletmóddal és a különböző fogyatékosság típusokhoz kapcsolható kommunikációs helyzetekkel.

Jelentkezési határidő: 2013. szeptember 10.

Jelentkezési lap letölthető: itt

További információ: itt

2013-08-27


Pályázat kedvezményes vállalkozásfejlesztési szolgáltatások elnyerésére mikro-kis-és középvállalkozások számára

Hazai, magyar mikro -, kis - és középvállalkozások számára a saját üzlet - és vállalkozásfejlesztésükhöz szakmai támogatás biztosítása 50% - os pénzügyi támogatással.

A fejlesztések a vállalkozás szükségletei és igényei szerint stratégiai és operatív jellegűek egyaránt lehetnek.

Témakörök: piaci helyzet, dolgozók, változásvezetés, pénzügyek és finanszírozás, termelési és szolgáltatási folyamatok javítása!

További információ: itt

2013-08-26


A Lépés Program 12 - 18 éves fiatalok kompetenciafejlesztő tréningje

Felkészítés a pályaorientációra, önálló életvezetésre és egyéni gazdálkodásra című 30 órás képzést hirdet.

A képzés célja, tartalma:

A fiatalok tréningje a család - háztartás, a munka - világa illetve a vállalkozások - világa témaköreiből kerültek kialakításra. A család - háztartás témában a fiatalok felfedezik önmagukat, az önmagukban rejtőző szerepeket felvállalva ismerik meg a család funkcióját, valamint kitekintenek a vállalkozások világa felé saját vállalkozói kompetenciáik felmérésével.

A munka - világa témában a fiatalok a munkaerő - piaci alapfogalmakon túl többek között olyan szituációs feladatokat kapnak, amelyeken keresztül álláskeresési metódusokkal, helyzetértékelési szempontokkal könnyítik meg jövőben elhelyezkedésüket egy-egy adott munkahelyen (önéletrajz, állásinterjú, portfoliókészítés, munkaszerződés).

A vállalkozások világa témában a fiatalokat a vállalkozások világába kalauzoljuk el a vállalkozói ötlet életképességét boncolgatva, vállalkozás alapításán keresztül, a pénzügyi menedzsment fontosságát, feladatait hangsúlyozva.

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

Szülői nyilatkozat letölthető: itt

2013-08-16


The Second Entrepreneurship Summit: What It Takes to Be a Smart Entrepreneur

The Second Entrepreneurship Summit will focus on building smart and effective entrepreneurial capacity. This distinctive event represents a dynamic partnership involving the academic and business communities. Participants at the Summit will include university professors and students, government representatives as well as representatives of the entrepreneurial and related business community in Hungary and worldwide. The goal of the one - day program is to take a close and realistic look at what it takes to become a successful entrepreneur in today’s economy.

Date & Time: from 9 a.m. to 4 p.m. on September 26th 2013

Venue: Budapest Business School (BGF), Budapest 1055, Markó utca 29-31.

More information: here

2013-08-02


Pályázat egyhetes izraeli tanulmányúton való részvételre

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdet a jeruzsálemi a Jad Vasem Intézetben töltendő egyhetes izraeli tanulmányúton és továbbképzésen való részvételre nevelési – oktatási intézmények pedagógusainak.

További információ: itt

2013-06-11


Módosult a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása érdekében kiírt pályázat benyújtási ideje

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP 2.3.6.B-12/1 jelű, „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban” című kiírás beadásának kezdő időpontja 2013. november 4- re módosul.

A pályázati dokumentációban a beadási időn kívül egyéb módosítások is folyamatban vannak. Kérjük, kísérjék figyelemmel az NFÜ honlapon megjelenő közleményeket.

További információ: itt

2013-06-04


Pályázat általános iskolák, gimnáziumok és szakközépiskolák részére

A Biztosítsd a sikeredet! - elnevezésű pénzügyi kockázatkezeléssel foglalkozó oktatási program célcsoportja a 12-18 éves korosztály. Az AXA önkéntesek által vezetett valós élethelyzeteket bemutató feladatokon, interaktív gyakorlatokon és beszélgetéseken keresztül a gyerekek megtanulják, hogyan kell a pénzzel gazdálkodni és tervezni illetve megértik, hogy miért fontos megvédeniük a saját tulajdonukat és megismerkednek a biztosítás fogalmával.

További információ: itt

2013-05-29


Methodus.hu

A methodus.hu a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának támogatásával indult el azzal a céllal, hogy olyan, könnyen elérhető, tanítási, tanulási metodikával foglalkozó online felületet biztosítson elsősorban a pedagógusok számára, amely hasznukra lehet abban, hogy lépést tudjanak tartani a modern, ám mégis jól bevált és hatékony tanítási módszerekkel.

További információ: itt

2013-05-29


Társadalmi Vállalkozások Napja 2013

A NESsT ezért rendezi meg Magyarországon immár harmadik alkalommal a Társadalmi Vállalkozások Napját, idén az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. - vel együttműködve.

A rendezvény 2013. június 14 - én lesz a Magyar Telekom Tölösi Konferencia Központjában, Budapesten. Örömmel várunk minden tisztelt érdeklődőt: vállalkozókat és társadalmi vállalkozókat, civil szervezetek elhivatott munkatársait, támogatókat, felelős nagyvállalatokat és befektetőket, politikai döntéshozókat és a téma iránt érdeklődő diákokat, oktatókat, valamint a sajtó képviselőit.

További információ: itt

2013-05-22


Diákvállalkozások Országos Versenye

A Junior Achievement Magyarország Országos Diákvállalkozási Versenyt hirdet – az Alternatív Közgazdasági Gimnáziummal együttműködésben, ahol keressük Magyarország legeredményesebb középiskolás diákvállalkozásait.

A vásárra azon a JAM - nél regisztrált diákvállalkozásokat várjuk, akik 15 - 21 év közöttiek és vállalkozásuk tagjaival szeretnének bemutatkozni, megmérettetni vállalkozásaikat szakmai zsűri előtt és kijutási lehetőséget kapni a JA-YE Europe Nemzetközi Diákvállalkozási Versenyére Londonba – feltétel: az angol nyelv társalgási szintű ismerete.

A vásár időpontja: 2013. május 31.


További információ: itt

2013-05-14

Az akkreditált továbbképzés során általános és középiskolai tanárok gazdasági ismereteinek bővítését és vállalkozói képességeinek fejlesztését tűzzük ki célul. Fontosnak tartjuk, hogy a résztvevőkben kialakítsuk azt a vállalkozói szemléletet, amely lehetővé teszi, hogy munkájuk során a tanulók vállalkozó kompetenciáját kialakítsák és fejlesszék.

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

2013-05-02


Európai KKV Hét 2013

Ha úgy érzi, hogy vállalkozása csak a jól megszokott köröket futja, szerezzen új információkat, látogasson el az „Európai KKV Hét 2013” rendezvénysorozatra!

Az Európai Bizottság immár ötödik alkalommal hirdeti meg az Európai KKV Hetet.

További információ: itt

2013-04-29


Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a dél - alföldi régióban

A TÁMOP 2.3.6.A-12/1. pályázati konstrukció alapvető célja a mikro vállalkozások indítását tervező fiatalok segítése, akik vállalkozás indításához ötlettel, reális elképzeléssel, vállalkozói attitűddel rendelkeznek.

További információ: itt

2013-04-12


Valóra Váltók Verseny – Pályázat 2013 legígéretesebb fiatal vállalkozója megtalálása céljából

Az Életpálya Alapítvány és a Shell Hungary Zrt. 2013 - ban is megrendezi az üzletiterv - író versenyét, melyre pályázatot hirdet.

További információ: itt

2013-04-12


Projekt koordinátori munkalehetőség - Szegeden

Felsőfokú végzettséggel projekt koordinátort  keresünk a Junior Achievement Magyarország Alapítványhoz, Szegeden.

Jelentkezz, ha:

 • nyitott vagy a gazdasági világra,
   
 • szeretsz csapatban dolgozni,
   
 • szívesen szervezel és tervezel,

 • képes vagy feladatokat megvalósítani,
   
 • tudsz embereket koordinálni,
   
 • és szívesen részt vennél projektek tervezésében és megvalósításában.

További információ: itt

2013-04-06


Látogasson el 2013. április 20-án Szegeden, a Füvészkertbe, a Föld Napjához kapcsolódó programjára.
A rendezvény fő célja a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése, valamint Társaságunk tevékenységének minél szélesebb körben történő ismertetése. A rendezvényen többek között a környezetvédelemhez kapcsolódó játékos vetélkedőkkel és további színes programokkal várjuk a kilátogató környezettudatos vendégeket.

Helyszín:  6726 Szeged, Lövölde út. 42. – SZTE Füvészkert

Időpont:  2013. április 20. - szombat - (1000-től 1600-ig)

További információ: itt

2013-03-27


Tavaszi Árnyékprogram

A Junior Achievement Magyarország újra meghirdeti Árnyékprogramját 2013.márciusa és májusa között. Az idei alkalommal újra több hónap áll a résztvevők rendelkezésére, ezáltal több időt biztosítunk mind a mentorok, mind a diákok számára, hogy találjanak egy megfelelő napot a nagy találkozásra.

Diákoknak - Csatlakozz Te is:

- ha többet szeretnél megtudni arról a szakterületről, ami érdekel

- ha szeretnéd megtapasztalni milyen felelősséggel, feladatokkal, követelményekkel jár egy pozíció betöltése

- ha szeretnéd megismerni hogyan telik az adott munkaterületen dolgozó szakember egy napja

 Mentoroknak - Csatlakozzon:

- ha szeretné segíteni a pályaválasztás előtt álló fiatalokat

- ha szívesen megmutatná munkahelyét a következő generáció munkavállalóinak

- szeretne részese lenni egy széles körben elismert, nagyfokú érdeklődést kiváltó programnak

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

2013-03-04


Tanárok jelentkezését várjuk!

Összesen 16 európai (4 magyar, 4 dán, 4 bolgár, 4 szlovén) és 16 afrikai iskola vesz részt az Észak-Dél kapcsolat c. projektben, melyet az Európai Bizottság EuropeAid alprogramja támogat, és melyet Magyarországon az Artemisszió Alapítvány koordinál. A program keretében a kiválasztott magyar iskolák  egy-egy sierra leonei iskolával létesítenek hosszú távú kapcsolatot, iskolai partnerséget. 

14-17 éves diákcsoportokat várunk, azaz nyolcadikos, kilencedikes, tizedikes diákok vehetnek részt a programban.

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

2013-02-14


"Gazdálkodj okosan" tábor - 2013

Ha szívesen részese lennél egy nagy kalandnak, gyere és táborozz velünk! Ha elmúltál 11, de még nem vagy 16 éves, felejthetetlen élmények várnak Rád! Ha Velünk tartasz a következő programokban lehet részed: éjszakai kalandtúra, gazdasági kalandjátékok, tábortűz, szalonnasütés, lovas oktatás, tanösvények, vállalatlátogatás, stb.

További információ: itt

2013-02-12


Diákvállalkozások Tavaszi Vására és Versenye

Idén is megrendezésre kerül a diákvállalkozások tavaszi vására és versenye Budapesten. A vásáron a 2012/2013-ban regisztrált diákvállalkozások mutatják be termékeiket és szolgáltatásaikat, illetve versengenek egymással a különböző kategóriákban hirdetett címek elnyeréséért.

Időpont: 2013.március 23. (szombat)

Helyszín: Budapest, Lurdy ház (Zoodom melletti üzlet)

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

2013-02-06


Ingyenes gazdasági tréning 12-18 éves diákok számára - a Spájz ifjúsági házban

A tréning célja a 12 – 18 éves fiatalok bevezetése a gazdaság, a pénzügy, a munka és a vállalkozás világába. A fiatalok csoportos és egyéni munka során ismerhetik meg, tapasztalhatják meg a legfontosabb tudnivalókat az érintett témákról. A tananyag a család-háztartás, a munka-világa illetve a vállalkozások-világa témaköreiből került kialakításra. A 30 órás tréning során a fiataloknak lehetősége nyílik önmaguk felfedezésére, megismerkednek álláskeresési módszerekkel és felismerik a pénzügyi menedzsment fontosságát a mindennapokban. 
A képzés óraszáma: 30 óra, 15 alkalom 
A képzés időpontja: 2013. február 7.től - május 23.ig, minden hét csütörtöki napján 

További információ:

12 - 15 éves korosztály számára

15 - 18 éves korosztály számára

Jelentkezési lap letölthető: itt 

(Jelentkezési határidő 2013.02.05)

2013-01-30


Pályázókat várunk a Milton Friedman ösztöndíjra!

A Szabad Piac Alapítvány ösztöndíjat hirdet Magyarországon tanuló egyetemistáknak 6 hónapra (2013. március 1-től).

Az ösztöndíj havi 50,000 forint, amit a Szabad Piac Alapítvány fizet a két nyertesnek.

További információ: itt

2013-01-23

Hivatalosan is megnyitja kapuit Szeged belvárosában a Spájz Ifjúsági Ház. Számos programmal, kellemes környezettel, fiatalos hangulattal, három különböző teremben várjuk érdeklődőinket. 

„Egy hely ahol ellehetsz, mint a befőtt.” 

További információ: itt

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

2012-12-20

Businessman  development - Üzletember fejlesztő program

A CEO JUNIOR figyelmedbe ajánlja a 2013.márciusában induló tehetségfejlesztő programját, amelynek keretében a CEO Business School 12 magyar fiatal számára biztosít kedvezményes, 50 %-ban tandíj-támogatott képzést.

Kizárólagosan FIVOSZ-tagok számára további, egyszeri 15.000 Ft kedvezmény.

További infomráció: itt

2012-12-17

Fresh News from JA-YE Europe.

További információ: itt

2012-12-20


Az élmezőnyben vagyunk a pénzügyi ismeretek terén

Az ING Investment Management legfrissebb tanulmánya az európai lakosság alacsony pénzügyi műveltségére világít rá. A kutatók 11 országból 5500 embert kérdeztek meg, és mindössze az európaiak 14 százaléka rendelkezett „jó” vagy „kitűnő” pénzügyi ismeretekkel.

További információ: itt

2012-12-12


Eurodesk - Oktatásfejlesztési Observatory Központi hírlevele

Megjelent a Budapesti Corvinus Egyetem Oktatásfejlesztési Observatory Központjának legújabb hírlevele.

Az alábbiakban ízelítőt olvashattok a 2012/4. szám tartalmából, a hazai és uniós felnőtt- és szakképzéssel kapcsolatos friss hírekből:

 • Körkép a frissen szakmát szerzettek elhelyezkedési esélyeiről, a képzéssel való elégedettségükről és továbbtanulási szándékaikról
 • Új OKJ: csak szeptembertől - Megjelentek a megyénkénti hiányszakma-listák
 • Ingyenes "tanulási tanácsadó" képzés indul januárban vállalati oktatóknak
 • „Gondoljuk újra az oktatást" - az Európai Bizottság új stratégiája
 • Hogyan előzhető meg a készségek avulása
 • Felhívás a Szakma Kiváló Tanulója Versenyre és az OSZTV-re

További információ: itt

2012-12-12


Bizottsági mentőöv a munkanélküli fiataloknak

Az Európai Bizottság olyan intézkedésekre tett javaslatot, melyek keretében a tagállamok segítséget kapnak ahhoz, hogy állásajánlatok, oktatási és képzési lehetőségek biztosítása révén enyhítsék a fiatalok elfogadhatatlan méreteket öltő munkanélküliségét és társadalmi kirekesztettségét.

„A fiatalok nagyarányú munkanélkülisége komoly következményekkel jár gazdaságainkra, társadalmainkra, de legfőképpen a fiatal generációra nézve. Ez indokolja, hogy az európai fiatalok ügyébe most kell beruháznunk." – nyilatkozta Andoró László, a foglalkoztatásért, a szociális ügyekért és a társadalmi befogadásért felelős uniós biztos.

További információ: itt

2012-12-07


Meghívó - a JAM intézményközi szakmai műhely foglalkozására

„Legyen az esély egyenlő-esélyteremtés a Sásdi kistérségben”

JAM program beindítása a Gödrei Általános Iskolában

További információ: itt

2012-12-05


Adventi Vásár az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban

Az AKG szeretettel várja idén is az érdeklődőket az Alternatív Közgazdasági Gimnázium Adventi Vásárán, melyen a Ti iskoláitok Diákvállalkozásai is kiállíthatják, és egyben értékesíthetik termékeiket.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ezen a napon van az iskola nyílt napja és a Mikulás rendezvénye is.

A vásár helye: Budapest, III. Raktár u. 1. (bejárat a Szentendrei út 9.) az AKG aulájában.

Ideje: 2012. december 08-án 9-14 óráig. (8 órától foglalhatjátok el helyeiteket).

Tovább információ: itt

2012-12-01


Kompetenciafejlesztő tréning 25 - 29 éves fiatalok számára!

A lépés program 25 - 29 éves fiatalok kompetenciafejlesztő tréningje  : felkészítés a munkaerőpiaci reintegrációra, önálló életvezetésre és családi gazdálkodásra - témakörben 30 órás képzést hirdet.

További információ: itt

Jelentkezési lap: itt

2012-11-21


Kompetenciafejlesztő tréning 19- 24 éves fiatalok számára!

Lépés program 19-24 éves fiatalok kompetenciafejlesztő tréningje a Spájz Ifjúsági Házban (felkészítés a munkaerőpiaci belépésre, önálló életvezetésre és önálló gazdálkodásra) című 30 órás képzést hirdet.

További információ: itt

Jelentkezési lap: itt

2012-11-21


Diákvállalkozások Karácsonyi vására és versenye a Lurdy-házban

Idén is lehetőségük van a diákvállalkozásoknak versenybe szállni egymással, bemutatni és népszerűsíteni termékeiket a karácsonyi vásár keretében.

Időpont: 2012.december 8.

Helyszín: Budapest, Lurdy ház

További információ: itt

Jelentkezési lap: itt

2012-11-20


Karácsonyi Kavalkád a Spájz Ifjúsági Házban!


Karácsonyi vetélkedő a Spájz Ifjúsági Házban: 3 fős csapatok jelentkezését várjuk a szegedi általános iskolákból december 5-ig.

Időpont: 2012. december 12. 15.00 – 17:00

Helyszín: Spájz Ifjúsági Ház (Petőfi Sándor sgt.12)

Karácsonyi vetélkedő a Spájz Ifjúsági Házban: 3 fős csapatok jelentkezését várjuk a szegedi általános iskolákból december 5-ig.


További információ: itt

2012-11-19


Kompetenciafejlesztő tréning 12-18 éves diákok számára!

A Junior Achievement Magyarország TÁMOP-5.2.5/B-2-2010-0087 azonosítószámú, „Lépések-komplex kompetenciafejlesztő program fiatalok társadalmi integrációjának elősegítésére” c. projektjének megvalósítása céljából A Lépés Program - 12-18 éves fiatalok kompetenciafejlesztő tréningje (felkészítés a pályaorientációra, önálló életvezetésre és egyéni gazdálkodásra) című 30 órás képzést hirdet.

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

Szülői tájékoztató: itt

Szülői beleegyező nyilatkozat: itt

2012-10-30


Colabs Startup School

Kerülj képbe! Az idei Startup School első napján egy lebilincselő vetítésre hívunk. A filmben fiatal amerikai és európai vállalkozók történeteit ismerheted meg, akik arról mesélnek, hogy hogyan indították be milliók által kedvelt cégeiket (pl.: Vimeo, Dropbox, Soundcloud, Foodspotting...) és hogyan váltak startup vállalkozóvá.

További információ: itt

2012-11-19


Kairos Society Hungary

A Kairos Society által meghirdetett diákvállalkozás verseny célja, hogy megtalálja a legjobb magyar illetve regionális kezdő vállalkozásokat, segítse őket a nemzetközi siker felé vezető úton.

A verseny első helyezettje lehetőséget kap, hogy bemutassa projektjét New Yorkban a 2013-as Kairos csúcstalálkozón.

Jelentkezési határidő 2012.11.18.

További információ: itt

2012-11-19


Akkreditált Tanárképzés - A projektpedagógia alkalmazási lehetőségei a közoktatásban

Várjuk az ország területéről jelentkező általános és középiskolás tanárokat, akik szívesen vennének részt a februárban induló, 40 órás, ingyenes akkreditált tanárképzésen.

A képzés címe: A projektpedagógia alkalmazási lehetőségei a közoktatásban
A képzés helyszíne: Szeged, Petőfi Sándor sgt. 12

További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

2012-11-13


Diákvállalkozási vásár Algyőn

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola és a Junior Achievement Magyarország (JAM) ebben az évben is megszervezi a dél-alföldi régiós karácsonyi vásárt a JAM-es és az ÖKOiskolák diákjai részére.

A vásárt 2012. december 11-én 14.30-17.00 óráig tartjuk.

További információ: itt
 
2012-11-10

Millennium Youth Camp 2013 - nemzetközi tudományos tábor

Helyszín: Finnország

Időpont:
2013. nyár

A természettudományok, a matematika és a műszaki tudományok iránt érdeklődő 16-19 éves fiatalok jelentkezését várják a 2013-as Millennium Youth Camp-re. A táborban lehetőség nyílik hasonló gondolkodású fiatalokkal való eszmecserére a világ minden tájáról, egyedülálló tanulmányi lehetőségek felfedezésére, tudományos projektekben való részvételre és nemzetközi szakértőkkel való találkozásra.

Jelentkezési határidő: 2012. december 17.

További információ: itt

2012-11-07

Középiskolák, figyelem! Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság elindította a jelentkezést a 2013-as "Your Europe, Your Say" szimulációs versenyre. A programon minden EU tagállamból egy középiskola diákjai vehetnek részt, akiknek az utazással és szállással kapcsolatos költségeit is fedezik.

A verseny célja, hogy a középiskolás korú fiatalok betekintést nyerjenek az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) döntési folyamataiba egy kiválasztott témán keresztül.

További információ: itt

2012-11-06


Kóstolóval egybekötött ételkészítő bemutató Szegeden a Spájz Ifjúsági Házban 

2012. november 23-án pénteken 17 órai kezdettel ételkészítő bemutatót tartunk Szeged belvárosában, a Spájz Ifjúsági Házban. A bemutató 3 órás időtartama alatt a többféle finomságot készít el Lénárt Gitta, a budapesti Nyersétel Akadémia vezetője.

Helyszín: Szeged, Petőfi Sándor sgt. 12

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

További információ: itt

2012-10-30


Akkreditált Tanárképzés - Vállalkozói kompetenciák fejlesztése a közoktatásban

Várjuk az ország területéről jelentkező általános és középiskolás tanárokat, akik szívesen vennének részt a novemberben induló, 40 órás, ingyenes akkreditált tanárképzésen.

A képzés címe: Vállalkozói kompetenciák fejlesztése a közoktatásban
A képzés helyszíne: Szeged, Petőfi Sándor sgt. 12


További információ: itt

Jelentkezési lap letölthető: itt

2012-10-12


Gyakornoki felhívás

A Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány gyakornokok jelentkezését várja a Spájz Ifjúsági Házba.

 • ifjúságsegítők
 • szociális munkások
 • pszichológusok

További információ: itt

2012-10-11


Már elérhető az idei Diákvállalkozás bejegyzéséhez szükséges regisztrációs lap

Idén is elindul a JAM Diákvállalkozása. Szeretettel várunk minden vállalkozni vágyó fiatalt.

További információ: itt

2012-09-244 for Europe-Európai Uniós verseny középiskolás diákok számára

A vetélkedőre 4 fős csapatok jelentkezhetnek, a csapatok külső tagja,az őket felkészítő pedagógus. A verseny három fordulóból áll. Iskolánként több csapat is indulhat.


További információ: itt

2012-09-12


CIPE Youth Essay Competition 2012

Cipe esszéíró verseny 2012. A Nemzetközi Magánvállalkozások Központja (CIPE) 18 és 30 év közötti diákokat,fiatal kutatókat invitál esszéíró versenyére.
Jelentkezni egy 1500-2500 szavas esszé elkészítésével lehet a következő témákban:

 • vállalkozás és innováció: a technológia mögött
 • inkluzív növekedés
 • társadalmi átalakulások: a vállalkozók szerepe a demokráciaépítésben

2012-09-11


International Year Of Cooperatives Short Film Festival

A szövetkezetek nemzetközi évének lezárásaként az ENSZ rövidfilmfesztivált hirdet. A pályamunkának a szövetkezetet kell bemutatnia, a szövetkezetek fejlesztése,támogatása a cél.

Kritériumok: a film hossza maximum 15 perc lehet, angol felirattal ellátva, és a szövetkezetek nemzetközi évének egyik témáját kell kiemelnie.

 
További információ: itt 

2012-09-11


Önkéntesek,fiatalok figyelem!

Sok a szabadidőd, és nem tudsz mit csinálni?
Esetleg szeretnéd hasznosan tölteni az idődet egy remek csapattal?
Szeretnéd magad kipróbálni új munkaterületeken?
Akkor jelentkezz Hozzánk önkéntesnek!

 

2012-09-07


Ötletek mozgásban

A Kreativy Nonprofit Kft 2008-ban alakult, azzal a céllal, hogy az Észak-Borsodban élő ifjúság számára lehetőséget teremtve,sikeres hazai és nemzetközi projekteket valósítson meg a kultúra és a képzés területén.

A szervezetet fiatalok hozták létre, azzal a céllal, hogy a helyi hagyományaikat,kulturális örökségeiket felelevenítsék,megújítsák és megőrizzék a jövő generációjának. Emellett kiemelten támogatják a helyi tehetségek kibontakozását, az itt élő fiatalok ötleteinek megvalósulását.

További információ: itt

2012-09-07


Fordítási verseny iskolák számára

Juvenes Translatores 2007 óta minden évben fordítási versenyt hirdet, azok számára, akik szeretik a nyelveket,szívesen bővítenék tudásukat és kipróbálnák magukat egy verseny keretében. 

A nyelvtanulás hosszú távon közelebb hozza egymáshoz az embereket, és segít a különböző kultúrák közötti megértést. A nyelvtudás pedig lehetővé teszi, hogy a ma fiataljai-a holnap felnőttei-könnyebben folytathassák tanulmányaikat és munkát vállalhassanak Európa más országaiban.

További információ: itt

2012-09-07


Ösztöndíjpályázat művészpályára készülő fiatalok számára

A Corvin Rajziskola pályázatot hirdet művészpályára készülő fiatalok számára.
Pályázat célja: olyan tehetséges fiatalok felkutatása, segítése, akik anyagi keretei nem engedik a magas szintű művészeti iskolákban működő kurzusok megfinanszírozását, így hátrányból indulnak a művészeti egyetemek felvételi vizsgáin.

További információ: itt

2012-09-07

http://ujnemzedek.hu/kontaktpontok/